Opslagmanagers van Toshiba: Chinese geheugenfabrikanten zijn niet gemakkelijk in te halen in twee of drie jaar

Volgens rapporten van buitenlandse media, 's werelds tweede grootste NAND flash-geheugenchipfabrikant Toshiba opslagmanagers: Chinese geheugenfabrikanten die in twee of drie jaar zijn ingehaald, is niet eenvoudig (Toshiba-geheugen) dat de overaanbod op de markt is geëindigd, voordat het overaanbod heeft de winstmarge naar het laagste niveau in 10 jaar gedrukt.

Liu Maozhi, uitvoerend directeur van Toshiba, zei in een interview op de China Flash Memory Market Summit in Shenzhen in 2019: "Voor nieuwkomers is het niet gemakkelijk om de laatste twee of drie jaar bij te praten."

Het bedrijf verwacht dat het overaanbod op de NAND-markt zal afnemen, en de huidige marktomvang is $ 406 miljard.

Maar Changjiang Storage heeft $ 24 miljard geïnvesteerd in NAND-projecten en het project zal naar verwachting eind 2019 in productie gaan. Vorig jaar werd gemeld dat Apple, 's werelds grootste flash-koper, een onderzoek naar Yangtze River Storage heeft uitgevoerd om te evalueren zijn status als potentiële leverancier.

"Ik weet niet wat er over vier of vijf jaar zal gebeuren," zei Liu Maozhi. “Chinese bedrijven zullen in de toekomst een voordeel hebben op de wereldmarkt. Maar Toshiba Storage zal ook investeren om ervoor te zorgen dat we lang kunnen concurreren. ”

In juni van dit jaar verkocht Toshiba Storage het aan een consortium onder leiding van het Amerikaanse private equity-bedrijf Bain Capital voor $ 18 miljard. Het bedrijf is van mening dat de markt voor het einde van dit jaar zal verbeteren en verwacht dat het herstel zich tot 2020 zal voortzetten.

"De prijsdaling zal stoppen", zegt marketingmanager Toshikazu Takahashi. "Vanaf het vierde kwartaal van dit jaar tot volgend jaar zal de markt evenwichtiger zijn."

Dit komt vooral omdat de Chinese markt de snelstgroeiende markt voor geheugenchips ter wereld is. Takahashi Junhe zei ook dat de groeiende vraag naar chips voor de volgende generatie 5G-apparaten en datacenterservers, evenals de overgang van personal computers van harde schijven naar flash solid-state schijven, een positief effect zal hebben.

Tegelijkertijd zijn Chinese bedrijven uit eigen kracht NAND-leveranciers geworden. Mark Li, analist bij Bernstein Research, zei: "China heeft de ambitie om de ontwikkeling van zijn geheugenchipindustrie te stimuleren. De grootste concurrent op de Chinese markt is de Yangtze River-opslag." "Naar onze mening is het het enige bedrijf met een goede geschiedenis van intellectueel eigendom en heeft het waarschijnlijk een impact. Maar er is nog een lange weg te gaan."

Toshiba is niet het enige bedrijf dat gelooft dat de markt zal herstellen. Veel bedrijven, waaronder Western Digital en Micron Technology, zijn optimistisch over de toekomst.

De opslag van Toshiba wordt hernoemd vanaf 1 oktober, wanneer het moederbedrijf Toshiba wordt uitgekleed.

E-mail: Info@ariat-tech.comHK TEL: +00 852-30501966TOEVOEGEN: Rm 2703 27F Ho King Comm Centre 2-16,
Fa Yuen St MongKok Kowloon, Hong Kong.