Grote aandeelhouders! Het Amerikaanse hedgefonds ValueAct verwerft een belang van 7% in de Japanse leverancier van halfgeleidermateriaal JSR

Het Amerikaanse hedgefonds ValueAct Capital is een belangrijke aandeelhouder geworden in de Japanse fabrikant van chip- en displaymaterialen JSR Corp, die meer dan 7% van zijn aandelen bezit. Het fonds verklaarde in een verklaring dat ValueAct meer dan $ 12 miljard aan activa beheert en 16,5 miljoen aandelen van JSR-aandelen heeft verworven, gewaardeerd tegen ongeveer $ 283 miljoen tegen de huidige aandelenkoersen. Volgens haar is de investering een investeringswet en worden er waar nodig managementadviezen of belangrijke suggesties gegeven.


JSR, opgericht in 1957, is momenteel 's werelds grootste fotolakfabriek en heeft een wereldwijd aandeel van 24%. Als 's werelds meest geavanceerde chiptechnologie is JSR momenteel een zeldzaam individu dat in staat is om EUV-licht in massa te produceren. Gegraveerd bedrijf.

JSR is de belangrijkste bron van geïmporteerde fotolak voor Samsung en SK Hynix. Als een van de belangrijkste fabricagematerialen voor chips is het ook een gevoelig hightech product. Tijdens het handelsgeschil tussen Japan en Zuid-Korea vorig jaar, was het ooit onderworpen aan strengere exportbeperkingen. Om ervoor te zorgen dat Samsung, zijn belangrijkste klant, JSR heeft verklaard dat het van plan is een uitweg te vinden in Korea, productielijnen op te zetten, een productielijn voor halfgeleiders op te zetten in Cheongju, Zuid-Korea, en ArF fotoresist rechtstreeks te leveren aan klanten Samsung Elektronica.

E-mail: Info@ariat-tech.comHK TEL: +00 852-30501966TOEVOEGEN: Rm 2703 27F Ho King Comm Centre 2-16,
Fa Yuen St MongKok Kowloon, Hong Kong.