IC Insights: China's halfgeleideromzet in 2019 groeit jaar op jaar met 10%

Volgens de meest recente IC Insights-enquêtegegevens zijn de wereldwijde halfgeleideromzet in 2019 15% lager dan in 2018 in vergelijking met dezelfde periode in 2018. Van de landen / regio's zijn alleen Chinese bedrijven op het vasteland met 10% gestegen en de rest is afgenomen op verschillende niveaus.


Alles bij elkaar genomen, volgens een rapport van IC Insights, leiden Amerikaanse bedrijven de wereld met een marktaandeel van 55%, gevolgd door Koreaanse bedrijven met 21% en Europese bedrijven met 7%, en Taiwan staat China op de vierde plaats met een fabuleus voordeel, The marktaandeel bereikte 6%; de vijfde was Japan, goed voor 6%; Chinese ondernemingen op het vasteland staan ​​op de zesde plaats met een marktaandeel van 5%.

In detail zijn Koreaanse en Japanse bedrijven zwakker op het gebied van fabless IC, met respectievelijk slechts 1% en 2%, terwijl Taiwanese en Chinese bedrijven op het vasteland de wereldwijde markt voor geïntegreerde componentenfabriek (IDM) zijn. De percentages zijn significant lager, respectievelijk 2% en minder dan 1%. In totaal waren Amerikaanse bedrijven goed voor 51% van de IDM halfgeleideromzet in 2019 en 65% van de fabless halfgeleideromzet.

Het is vermeldenswaard dat in vergelijking met de omzet van de halfgeleiderindustrie in 2018, alleen de omzet van Chinese bedrijven op het vasteland met 10% steeg, en die van Europa, Taiwan en de Verenigde Staten met 2%, 3% en 9%. , Kenden Japan en Zuid-Korea de grootste daling, respectievelijk 24% en 32%.

Naar verluidt daalde in 2019 de omzet van Koreaanse bedrijven onder leiding van Samsung en SK Hynix met 32% en daalde de omzet van Koreaanse DRAM- en NAND-chips aanzienlijk, wat de slechtste prestatie is van alle landen. Bovendien is het vermeldenswaard dat het groeipercentage van de inkomsten van Zuid-Koreaanse bedrijven in 2018 nog steeds het hoogste ter wereld was.

Na een sterke daling van de omzet in 2019, geloven de meeste in de sector dat de halfgeleiderindustrie in 2020 een sterk herstel zal bereiken. Het jaarlijkse groeipercentage van de wereldwijde halfgeleideromzet in januari van dit jaar bedroeg zelfs 79%, wat in lijn met de marktverwachtingen. IC Insights voorspelde toen dat de halfgeleidermarkt dit jaar met 8% zou groeien.

Echter, met het uitbreken van een nieuw coronavirus, is IC Insights van mening dat de wereldwijde halfgeleiderindustrie in 2020 nog steeds vol onzekerheid is en dat het bureau ook de inkomstenprognose voor de industrie voor 2020 opnieuw zal evalueren na beoordeling van de situatie.

E-mail: Info@ariat-tech.comHK TEL: +00 852-30501966TOEVOEGEN: Rm 2703 27F Ho King Comm Centre 2-16,
Fa Yuen St MongKok Kowloon, Hong Kong.