De volgende iPhone van Apple zal worden ontworpen met grafietplaten en de werkelijke marktvraag naar VC zal lager zijn.

Kort na de lancering van de iPhone 11-serie publiceerde de voorspellingsmeester Tian Feng International Guo Mingxi een voorspelling voor de iPhone 2020.

Guo Mingqi zei: "Wij geloven dat de inweekplaat (VC: koeling met koellichaam met vacuümholte) niet nodig is voor het ontwerp van de 5G-mobiele telefoon, dit is het grootste verschil tussen onze voorspelling en marktconsensus. Wij zijn van mening dat de nieuwe 5G iPhone zal gebruiken grafietvlokken in de tweede helft van 2020. Het ontwerp, met Huawei 2020 VC-vraag met 50% herzien, voor 2020 is de vraag naar 5G mobiele telefoons voor de gemiddelde kookplaat aanzienlijk lager dan verwacht. "

Uit de woorden van Guo Mingxi is bekend dat de vraag naar de kookplaat aanzienlijk zal dalen. Hij vatte dit samen in drie hoofdredenen. Ten eerste zal het mainstreamproces van de processor het 5nm / 5nm + EUV-tijdperk ingaan in 2020. Het kan het stroomverbruik van mobiele telefoons effectief verminderen; ten tweede beveelt Qualcomm VC niet aan in het 5G-referentieontwerp voor mobiele telefoons dat in de nabije toekomst aan merkklanten wordt verstrekt; de laatste 5G is niet populair in 2020, dus mobiele telefoons van 5G kunnen meestal worden geïntegreerd via 4G, of 5G en 4G. De manier om online te gaan, stroomverbruik is lager dan verwacht.

Vervolgens voorspelde Guo Mingxi ook de acceptatie van het VC-programma op het gebied van mobiele telefoons in 2020. Ten eerste hebben Apple de voordelen van hardware- en software-integratie, dus wordt verwacht dat de 2020 5G iPhone het goedkopere grafietblad zal volgen ontwerp in plaats van de markt verwachte VC. Ten tweede profiteerde Huawei van het geavanceerde SoC-proces en systeemontwerp. Daarom zal het stroomverbruik van de 5G van Huawei in 2020 lager zijn dan verwacht, en de vraag naar Huawei 2020 VC zal worden herzien tot 50-60 miljoen. Er wordt aangenomen dat Huawei een groot aantal heatpipes of heatpipes + grafietplaten in plaats van VC zal gebruiken. De derde vermelding van Samsung, de markt verwacht dat de mobiele telefoons van de Samsung 5G A-serie VC zullen gebruiken, maar in de huidige situatie zullen alleen de hoogste S-serie en Note-serie VC gebruiken, dus de VC-vraag van Samsung zal lager zijn dan verwacht. Ten slotte noemde hij andere Chinese merken. Gezien het hoge stroomverbruik van Qualcomm en MediaTek's mid-range 5G-chips, en de 5G mobiele telefoons ondersteunen alleen Sub-6GHz, is het stroomverbruik relatief laag, dus de VC-vraag zal lager zijn dan verwacht. .

Momenteel verwacht de markt dat de vraag naar VC in 2020 elke maand ongeveer 20 miljoen stuks of meer bedraagt. Guo Minghao verwacht echter dat de VC-vraag per maand slechts ongeveer 9-10 miljoen stuks bedraagt, wat ongeveer 50% van de marktverwachting is. Eerder speculeerde de buitenwereld dat het veld voor mobiele telefoons veelvuldig gebruik zou maken van VC, wat leidde tot de hoge marktverwachtingen van de vraag naar VC.

Uit het discours van Guo Mingxi kunnen we echter analyseren dat het stroomverbruik van 5G-chips over het algemeen niet hoog is, en de eerste fase van commercieel gebruik van 5G zal worden geïntegreerd met 5G en 4G, dus de werkelijke vraag naar de inweekplaat zal niet erg groot zijn hoog. Groot.

E-mail: Info@ariat-tech.comHK TEL: +00 852-30501966TOEVOEGEN: Rm 2703 27F Ho King Comm Centre 2-16,
Fa Yuen St MongKok Kowloon, Hong Kong.