Apple claimt dat het biomimetische chipontwerp van A13 zich richt op energie-efficiëntie

Apple marketingdirecteur Phil Schiller en chipfabrikant Anand Shimp spraken in een interview met buitenlandse media over de A13-biochip die wordt gebruikt in de nieuwe iPhone 11, iPhone 11 Pro en iPhone 11 Pro Max.

De A13-biochip heeft 8,5 miljard transistors ingebouwd, wat ongeveer 23% meer is dan de 6,9 ​​miljard transistors in de A12-chip. Het A13 bionische chip CPU-onderdeel is een zes-core ontwerp met twee 2,66 GHz high-performance cores genaamd Lightning en vier high-efficiency cores genaamd Thunder. Het A13 bionische chip GPU-deel maakt gebruik van een quad-core grafische processor. Bovendien heeft de A13 biochip ook een acht-core neurale motor voor machine learning, die een triljoen operaties per seconde kan uitvoeren. In vergelijking met de A12-chip hebben alle belangrijke componenten (inclusief CPU, GPU en neurale motor) tot 20% betere prestaties en 30% meer energie-efficiëntie dan de A12-chip.

Apple marketing directeur Phil Schiller zei dat Apple de iOS 13 tekst-naar-spraak-functie heeft verbeterd, zodat er meer natuurlijke taalverwerking is, allemaal door machine learning en een neurale motor. Apple is gericht op prestaties en efficiëntie bij het ontwerpen van chips uit de A-serie. Phil Schiller zei: "We praten publiekelijk over prestaties. Maar de realiteit is dat we het zien als de prestaties die kunnen worden geleverd per watt vermogen."

Vooruitkijkend zal het Apple-chipproductieteam bekijken hoe toepassingen op iOS-apparaten kunnen worden gebruikt om toekomstige chipontwerpen te optimaliseren. Phil Schiller zei dat voor toepassingen die geen extra prestaties vereisen, we het moeten laten draaien met de prestaties van de A12-chip vorig jaar, wat resulteert in een lager energieverbruik. Volgens Phil Schiller speelt machine learning ook een belangrijke rol in de A13-chip, waardoor de levensduur van de batterij wordt beheerd en de prestaties worden geoptimaliseerd.

E-mail: Info@ariat-tech.comHK TEL: +00 852-30501966TOEVOEGEN: Rm 2703 27F Ho King Comm Centre 2-16,
Fa Yuen St MongKok Kowloon, Hong Kong.