De capaciteit van 7 nanometer is bijna vol! De omzet van TSMC steeg in juli met 14% jaar-op-jaar, het derde kwartaal is sterk

Core Technology News, wafer-gieterij TSMC (12) kondigde in juli een omzet van 84.758 miljard Taiwanese dollar (dezelfde eenheid) aan, een daling van 1,3% per maand, een jaarlijkse toename van 14%, de op een na hoogste maandelijkse prestatie dit jaar. De geaccumuleerde omzet van januari tot juli bedroeg 544.461 miljard yuan, een daling van 2% op jaarbasis.

Vooruitkijkend naar het derde kwartaal zal de geschatte omzet van TSMC naar verwachting dalen tussen 282 en 185,85 miljard yuan, een stijging van 18% in het kwartaal. Het is optimistisch dat smartphones het piekseizoen van verzendingen zullen ingaan, en 5G, de vraag naar high-speed computing zal beginnen en de capaciteit van 7 nanometer zal bijna vol zijn. Het is het belangrijkste groeimomentum in de tweede helft van het jaar.

In reactie op de voortgang van geavanceerde processen wees president Wei Zhejia erop dat het verbeterde proces met 7 nanometer in massa is geproduceerd. Naar verwachting zal het volume in het derde kwartaal toenemen. De vraag naar elk platform is sterk tot volgend jaar. Het totale verbeterde proces met 7 nanometer en 7 nanometer zal dit jaar bijdragen aan TSMC 25. % omzet.

Wat de 6nm-voorspelling betreft, het ontwerp zal in de tweede helft van volgend jaar worden afgerond en het vierde kwartaal van volgend jaar zal in massa worden geproduceerd; 5nm zal vooraf profiteren van 5G en een sterke vraag, en zal de massaproductie in de eerste helft van volgend jaar versnellen.

Wat de klantenvoorraad betreft, onthulde Wei Zhejia dat IC-ontwerpklanten in het tweede kwartaal zullen blijven degraderen en de seizoensgebondenheid in de tweede helft van het jaar zullen hervatten; wat de bedrijfsinventaris betreft, zijn ze optimistisch over de tweede helft van het jaar, en zullen het inventarisniveau en de dagen gelijktijdig afnemen in het derde kwartaal. En omgezet in omzet.

In termen van kapitaaluitgaven zei Wei Zhejia dat, om te voldoen aan de sterke vraag van klanten onder de versnelde ontwikkeling van 5G, de jaarlijkse kapitaaluitgaven naar verwachting zullen stijgen ten opzichte van de vorige 10-11 miljard Amerikaanse dollars. De gedetailleerde cijfers worden bekendgemaakt in het financieel verslag van oktober.

E-mail: Info@ariat-tech.com HK TEL: +00 852-30522540 TOEVOEGEN: Flat / Rm A17 9 / F, Silvercorp International Tower 707-713 Nathan Road MongKok, Hongkong.