Xilinx lanceert ontslagen? Het verliezen van de 5G-prestaties van de grote klant van Huawei is lager dan verwacht

Volgens berichten in de buitenlandse media zal Xilinx recent 123 medewerkers op het hoofdkantoor in San Jose verminderen. De industrie is over het algemeen van mening dat dit het gevolg is van de voortdurende sancties die de Amerikaanse overheid heeft opgelegd aan Huawei, een van de grootste klanten van het bedrijf.

Hoewel Xilinx de redenen voor de ontslagen niet heeft uitgelegd, zei een woordvoerder van Xilinx dat nadat de Amerikaanse overheid Huawei verbood Amerikaanse onderdelen en software te kopen, de FPGA-business niet is hersteld van het verlies van Huawei. Aanpassingen zijn noodzakelijk. Xilinx had eerder een licentie aangevraagd om onderdelen aan Huawei te verkopen, maar werd afgewezen.

Xilinx is bovendien van mening dat 5G zich sneller ontwikkelt dan verwacht: het bedrijf had gehoopt programmeerbare gate-arrays te kunnen leveren aan Huawei en andere 5G-technologiefabrikanten om communicatiesystemen van de volgende generatie van stroom te voorzien, maar dalende orders dwongen het sommige mensen te ontslaan.

Hoewel er veel is gesproken over de impact van het Amerikaanse beleid op Huawei, is er weinig bekend over de mate waarin deze beperkingen hebben gedaan aan leveranciers die op Huawei vertrouwen om zaken te doen. Xilinx had eerder gewaarschuwd dat zakelijke verliezen als gevolg van het verkoopverbod van Huawei zijn winst zouden beïnvloeden. Sinds de invoering van het handelsverbod in het voorjaar van 2019 is de aandelenkoers van het bedrijf niet gestegen, van ongeveer $ 140 tot $ 90 per aandeel.

E-mail: Info@ariat-tech.comHK TEL: +00 852-30501966TOEVOEGEN: Rm 2703 27F Ho King Comm Centre 2-16,
Fa Yuen St MongKok Kowloon, Hong Kong.