Wordt Apple gemaakt in Vietnam? Een andere Apple-gieterij is van plan productielijnen buiten het vasteland te verplaatsen om een ​​fabriek in Vietnam te bouwen

Volgens een Bloomberg-rapport citeerde Bloomberg Information een bron die meldde dat Pegatron van plan is een fabriek in Vietnam te bouwen en het nieuwste bedrijf wordt om diversificatie van productielijnen te zoeken, Zuidoost-Azië in te zetten en productielijnen uit de Apple-gieterij van het Chinese vasteland te verplaatsen.

Bronnen wijzen erop dat Pegatron op zoek is naar een nieuwe fabriekslocatie in Noord-Vietnam en een andere faciliteit in de noordelijke stad Haiphong heeft gehuurd. Het is gemeld dat Pegatron op deze locatie een stylus voor de smartphone van Samsung Electronics zal produceren.

Het is eigenlijk niet verwonderlijk dat Pegatron een fabriek heeft opgezet in Zuidoost-Azië. Al in november vorig jaar verklaarde Pegatron CEO Liao Cizheng dat capaciteitsuitbreiding buiten het vasteland, inclusief Taiwan en Batam, Indonesië in productie is genomen, en het is niet uitgesloten dat er investeringsplannen zullen zijn in India en Vietnam. De focus ligt op het voldoen aan de behoeften van klanten en het kiezen van de beste plaats om te investeren.

Pegatron is een van de belangrijke gieterijen van Apple. Momenteel neemt Pegatron ongeveer 30% van de assemblageorders van Apple in ontvangst.

Sinds vorig jaar heeft Apple, beïnvloed door verschillende factoren zoals internationale economische en handelsfricties en tariefkosten, herhaaldelijk haar twee grote gieterijen, Foxconn en Pegatron, gevraagd om iPhone-productielocaties uit China te verplaatsen.

Naast andere Apple-gieterijen produceert GoerTek momenteel AirPods in Vietnam, en Compal en Lixun Precision hebben ook fabrieken opgezet in Vietnam.

E-mail: Info@ariat-tech.comHK TEL: +00 852-30501966TOEVOEGEN: Rm 2703 27F Ho King Comm Centre 2-16,
Fa Yuen St MongKok Kowloon, Hong Kong.