Gebruik je 5G om de chipproductie te verbeteren? Samsung is begonnen met testen in de Amerikaanse fabriek

Volgens de Wall Street Journal testen Samsung Electronics en de Amerikaanse communicatieafdeling van AT & T hoe ze de verbinding van de vijfde generatie draadloze netwerken (5G) in de chipfabriek in Austin, Texas, kunnen versnellen om te testen hoe ze 5G kunnen gebruiken om de chipproductie te verbeteren.

Sommige experts zeiden echter dat het ongeveer 10 jaar zal duren voordat de veranderingen worden veroorzaakt door de wijdverspreide inzet van 5G in de industrie, logistiek, transport en energie. Tot op zekere hoogte zal het realiseren van een uitgebreide dekking van 5G onvermijdelijk veel tijd kosten om de infrastructuur te promoten.

"We bevinden ons nog in de experimentele fase, maar we hopen dat dit waardevol is", zei Alok Shah, vice-president netwerkstrategie, bedrijfsontwikkeling en marketing bij de Amerikaanse divisie van Samsung Electronics.

AlokShah zei dat Samsung Electronics America en AT & T miljoenen dollars hebben geïnvesteerd in 5G-onderzoek en ontwikkeling in de Samsung-chipfabriek in Austin. Duizenden werknemers werken hier in ongeveer 10 voetbalstadions.

AlokShah zei ook dat chipproductie veel water en giftige chemicaliën vereist, en 5G kan chipfabrieken helpen om waterverspilling te verminderen en mensen te waarschuwen voor veiligheidsrisico's.

Met 5G kunnen bijvoorbeeld in de fabriek meer sensoren worden geïnstalleerd om de luchtkwaliteit te detecteren. Zodra een ernstig gevaar voor de luchtkwaliteit wordt ontdekt, kunnen werknemers op tijd uit de schadelijke omgeving worden verwijderd. Momenteel kunnen sensoren in de fabriek niet vertrouwen op bestaande draadloze netwerken om alarmen af ​​te geven aan de centrale.

AlokShah legde uit dat 5G-netwerken het gebruik van 1 miljoen apparaten per vierkante kilometer kunnen ondersteunen, terwijl 4G LTE alleen 100.000 apparaten per vierkante kilometer kan ondersteunen.

Bovendien kunnen sensoren op pompen en kleppen ook gegevens over water verzenden via een 5G-netwerk, wat de waterefficiëntie verhoogt en afval in realtime vermindert.

In dit verband zei AndreFuetsch, chief technology officer van AT & T Communications, dat de fabriek een grote begunstigde zal zijn van 5G-connectiviteit.

E-mail: Info@ariat-tech.comHK TEL: +00 852-30501966TOEVOEGEN: Rm 2703 27F Ho King Comm Centre 2-16,
Fa Yuen St MongKok Kowloon, Hong Kong.