Voeg onder de deur van Botong nog een gevecht toe! $ 10,7 miljard won officieel de zakelijke activiteiten van Symantec

Nadat de Amerikaanse aandelenmarkt op donderdag gesloten was, kondigde Broadcom officieel de overname aan van Symantec's zakelijke activiteiten voor $ 10,7 miljard in contanten.

Naar verluidt stegen de Broadcom-aandelen na de aankondiging met 1% in after-hours trading; Symantec-aandelen werden na het sluiten opgeschort, maar stegen met 5% toen de handel binnen enkele uren werd hervat.

Broadcom doet al jaren overnames. Het bedrijf probeerde chipsfabrikant Qualcomm te kopen voor meer dan $ 100 miljard, maar het eindigde in een mislukking omdat de Amerikaanse president Trump tussenbeide kwam en de deal blokkeerde. Daarna nam Broadcom het softwarebedrijf CA Technology over voor bijna $ 19 miljard. De deal met CA Technology heeft Broadcom geholpen om bedrijfsdiversificatie te bereiken.

De overname markeert de tweede grootste weddenschap op software nadat Broadcom CA Technology heeft overgenomen.

Broadcom zei dat de acquisitie naar verwachting $ 2 miljard aan aanhoudende omzet zal genereren en naar verwachting meer dan $ 1 miljard aan operationele synergieën zal opleveren in de 12 maanden na voltooiing.

Symantec zei in een verklaring dat de deal naar verwachting eind 2019 zal zijn afgerond.

Er zijn zelfs geruchten geweest over het nieuws dat Broadcom Symantec wil verwerven. Volgens rapporten van half juli, vanwege verschillen in transactieprijzen, is Broadcom's overname van Symantec's handelsonderhandelingen echter beëindigd. Voordat de onderhandelingen vorige maand stopten, had Broadcom de aankoop van het hele Symantec-bedrijf besproken.

Nadat de onderhandelingen waren afgebroken, hervatten de twee partijen de besprekingen en paste Broadcom de overname van Symantec aan om zich te concentreren op de overname van de Symantec-bedrijfsactiviteiten die de onderneming dienen.

E-mail: Info@ariat-tech.comHK TEL: +00 852-30501966TOEVOEGEN: Rm 2703 27F Ho King Comm Centre 2-16,
Fa Yuen St MongKok Kowloon, Hong Kong.