Ranglijst prestaties derde halfgeleiderbedrijf: Intel op de eerste plaats, Sony kwam voor het eerst in de lijst

Volgens het mynavi-websiterapport kondigde marktonderzoeksbureau IHS Markit de top tien halfgeleiderbedrijven aan in het derde kwartaal van 2019 op 5 december, lokale tijd, Intel op de eerste plaats, en Sony kwam voor het eerst in de lijst.

Volgens door HIS vrijgegeven gegevens bedroeg de totale omzet van de halfgeleidermarkt in het derde kwartaal van 2019 US $ 111,3 miljard, een daling op jaarbasis van 14,7% en een daling op kwartaalbasis van 15,3%. De geheugenmarkt daalde in de eerste drie kwartalen van 2019 en vorig jaar met 34,4% op jaarbasis, een grotere daling. Volgens HIS-analisten zal de geheugenverkoop in het vierde kwartaal van 2019 aantrekken. Door de scherpe daling van de geheugenprijzen gedurende het jaar is het algehele herstel van de halfgeleidermarkt echter niet hoog.


In het derde kwartaal stond Intel op de eerste plaats in de omzet van halfgeleiderbedrijven. In het tweede kwartaal steeg de omzet met 16,3% en steeg de omzet in de SSD- en geheugensector met 37,2%. Vladimir Galabov, hoofdanalist bij IHS Markit, zei dat Intel goede resultaten heeft behaald in alle zakelijke gebieden, vooral in het draadloze zakelijke gebied. "Intel biedt FPGA's en ASSP's voor modems in apparaten en mobiele basisstations, en profiteert van de groeiende vraag op dit gebied."

Het enige Japanse halfgeleiderbedrijf dat op de lijst staat, is Sony. In het derde kwartaal steeg de omzet op jaarbasis met 27,1% en steeg met 41,5% ten opzichte van het voorgaande kwartaal. Enkele top tien. Dankzij de markttrend van smartphonecamera's groeit de CMOS-beeldsensorsector van Sony en bereidt Sony zich momenteel voor op investeringen om de productiecapaciteit uit te breiden. Daarnaast voorspellen HIS Markit-analisten ook dat als gevolg van de belemmering van de Japanse productie, ook al is de Japanse dienstverlenende industrie dit jaar licht gegroeid, het herstel nog steeds onvoldoende is en het algemene Japanse economische resultaat dit jaar zal krimpen.

E-mail: Info@ariat-tech.comHK TEL: +00 852-30501966TOEVOEGEN: Rm 2703 27F Ho King Comm Centre 2-16,
Fa Yuen St MongKok Kowloon, Hong Kong.