Het "verbod" is losgemaakt? Qualcomm CEO Morenkov: heeft de levering aan Huawei opnieuw gestart

Volgens Caixin.com heeft Steve Mollenkopf, CEO van Qualcomm, vandaag aan de media verteld dat Qualcomm de levering aan Huawei opnieuw heeft gestart.

Caixin.com meldt dat Morenkov zei dat Qualcomm haar uiterste best zal doen om haar klanten in China te ondersteunen. Zelfs wanneer Huawei met regelgevingsproblemen wordt geconfronteerd, heeft Qualcomm hard gewerkt om ervoor te zorgen dat Huawei de best mogelijke ondersteuning biedt.

Op 16 mei van dit jaar kondigde de Amerikaanse regering aan dat het Huawei zou opnemen in de "lijst van entiteiten", waardoor Amerikaanse bedrijven verboden worden onderdelen aan hen te verkopen zonder speciale toestemming. Toen, op 20 mei, besloten de Verenigde Staten het verbod op Huawei 90 dagen uit te stellen.

Op 29 juni zei Trump tijdens een persconferentie na de sluiting van de G20-top in Osaka, Japan, dat Amerikaanse bedrijven na overleg tussen de leiders van China en de Verenigde Staten onderdelen kunnen blijven verkopen aan Huawei.

Op 9 juli zei de Amerikaanse minister van Handel Wilbur Ross dat het ministerie van Handel een vergunning zal verlenen aan Amerikaanse bedrijven om hen in staat te stellen producten aan Huawei te blijven verkopen zonder een bedreiging voor de Amerikaanse nationale veiligheid te vormen. Huawei staat echter nog steeds op de entiteitenlijst en het verbod is niet opgeheven.

Sterker nog, in juni probeerden sommige Amerikaanse fabrikanten het verbod te omzeilen en probeerden een klein deel de levering van Huawei opnieuw te starten. Tijdens de beleggersbriefing op 25 juni zei Micron CEO Sanjay Mehrotra dat de aanvoer van Huawei-chips de afgelopen twee weken gedeeltelijk is hersteld, vooral omdat deze chipproducten niet binnen het bereik van exportcontroleregels vallen. Beïnvloed door de limiet van de entiteitenlijst. In de nabije toekomst oefenen Amerikaanse fabrikanten druk uit op de regering Trump om het verbod op Huawei op te heffen.

Het is wel verstaan ​​dat Huawei in 2018 ongeveer $ 70 miljard aan onderdelen en componenten heeft uitgegeven, waarbij 33 Amerikaanse kernleveranciers zijn betrokken, waaronder Qualcomm, Intel en Microsoft.

Huawei heeft altijd zijn openheid en samenwerking uitgesproken tegenover de wereldwijde industriële keten. De oprichter van Huawei, Ren Zhengfei, zei dat Amerikaanse leveranciers zelfs tijdens de lock-up periode op zoek waren naar positieve oplossingen die hen diep hebben geraakt.

Eerder zei Ren Zhengfei in een interview ook dat Huawei vorig jaar 50 miljoen Qualcomm-chips had gekocht met als uitgangspunt dat Kirin al een complete chipoplossing had. In het geval dat leveranciers terugkeren om te leveren, kan Huawei een voldoende aantal Qualcomm-chips kopen.

Op 6 september zei Qualcomm-president Cristiano Amon in een interview op de IFA Consumer Electronics Show in Berlijn dat Qualcomm een ​​licentie heeft aangevraagd bij het Amerikaanse ministerie van Handel om zijn technologie en producten aan Huawei te blijven verkopen. Wachten op goedkeuring. Amon zei dat, aangezien wereldwijde operatoren hopen een 5G-netwerk van de volgende generatie op te zetten, hij "optimistisch" zal zijn over de onzekerheid op de korte termijn van Huawei.

Begin augustus zei Qualcomm in haar derde kwartaalrapport dat de Sino-Amerikaanse handelsgeschillen weinig verlies veroorzaakten door de directe verkoop van Huawei. Toen Huawei zijn focus echter verlegde naar de Chinese markt, stroomden sommige bestellingen van OEM-klanten naar Huawei, en zijn marktaandeel was zeker. De mate wordt beïnvloed door Huawei.

In een Reuters-rapport van 27 augustus zei de bron dat het Amerikaanse ministerie van Handel meer dan 130 aanvragen voor verkooplicenties van Amerikaanse bedrijven heeft ontvangen, maar de administratie van Trump heeft geen vergunningen afgegeven.

De verklaring van de CEO van Qualcomm van vandaag betekent dat de aanvraag van Qualcomm is goedgekeurd, maar het is nog steeds onduidelijk over de goedkeuringsstatus van andere Amerikaanse fabrikanten die erom hebben gevraagd. De Qualcomm heeft aangekondigd dat het opnieuw opstarten van de levering van Huawei betekent dat de Amerikaanse overheid is verbannen van Huawei. Verder losmakend, zal de verzameling van micronetwerken ook aandacht blijven besteden.

E-mail: Info@ariat-tech.comHK TEL: +00 852-30501966TOEVOEGEN: Rm 2703 27F Ho King Comm Centre 2-16,
Fa Yuen St MongKok Kowloon, Hong Kong.