Los het kwantumcontroleprobleem op! Intel kondigt kwantumcomputerchip aan

Hoewel kwantumcomputers momenteel geen dagelijkse tool zijn, hebben technologiebedrijven zoals Intel, Google, IBM en Microsoft grote belangstelling getoond. Op maandag lokale tijd kondigde Intel de lancering aan van een chip genaamd "Horse Ridge" om het probleem van de draadverbinding voor kwantumcomputers op te lossen.

Met de komst van het 5G- en IoT-tijdperk is het verbeteren van de efficiëntie bij de gegevensstroom een ​​urgent probleem geworden. Maar daarom heeft quantum computing techreuzen hoop gegeven. Eerder demonstreerde Google de superioriteit van kwantumcomputers ten opzichte van traditionele architectuurcomputers in experimenten: in 's werelds eerste supercomputing-top, die 10.000 jaar computergebruik vereiste, duurde de kwantumcomputer van Google slechts 3 minuten en 20 seconden.

Omdat kwantumcomputers qubits gebruiken in plaats van traditionele bits voor berekeningen, is het belangrijk op te merken dat qubits erg koud moeten blijven, dat wil zeggen dicht bij de temperatuur waarbij atomen stoppen met bewegen. Daarom moeten kwantumcomputers in speciale koelkasten worden geplaatst om het probleem van qubitkoeling op te lossen, maar de draden en extra apparatuur die op de kwantumcomputers is aangesloten, moeten buiten de koelkast worden geplaatst. Met andere woorden, het probleem van het aansluiten van de kwantumcomputer op de bedrading is nog steeds een probleem.

Volgens Reuters zei Intel dat "Horse Ridge" -chips het bestaan ​​van verbindingsdraden zouden kunnen vervangen en alle gerelateerde werkzaamheden zouden kunnen voltooien. Tegelijkertijd heeft het chipproduct alleen de grootte van een theekop en -schotel, die in een kwantumkoelkast kan worden geplaatst.

Het is gemeld dat de chip is vernoemd naar een van de koudste regio's in Oregon.

E-mail: Info@ariat-tech.comHK TEL: +00 852-30501966TOEVOEGEN: Rm 2703 27F Ho King Comm Centre 2-16,
Fa Yuen St MongKok Kowloon, Hong Kong.