Showa Denko brengt nieuwe generatie HAMR-schijven uit: capaciteit harde schijf tot 80 TB

Volgens Sina Technology heeft Showa Denko, 's werelds grootste onafhankelijke fabrikant van harde schijven, vandaag aangekondigd dat het de ontwikkeling van de volgende generatie HAMR-opslagschijven (thermisch geassisteerd magnetisch opnemen) heeft voltooid.


Het is gemeld dat om de oppervlaktedichtheid te maximaliseren, de nieuwe technologie een nieuwe magnetische film met een zeer kleine korrelgrootte gebruikt, die naar verwachting de capaciteit van de 3,5-inch HDD zal vergroten tot 70 of zelfs 80 TB. De nieuwe HAMR HDD-schijf is gemaakt van aluminium en is uitgerust met een dunne-film magnetische laag gemaakt van ijzer-platina (Fe-Pt) legering, die de magnetische coërciviteit van het medium met verschillende orden van grootte verhoogt, waardoor de opslagdichtheid sterk wordt verbeterd en capaciteit.

(Transmissie-elektronenmicrograaf van HAMR-media)

Het is duidelijk dat met de toename van de opslagdichtheid van mechanische harde schijven, de kristalkorrels die worden gebruikt om gegevens op te slaan extreem klein zijn geworden, gemakkelijk te magnetiseren zijn, en de intensiteit van de individuele kenmerken van het magnetische veld sterk is verminderd, wat schadelijke inter veroorzaakt -track interferentie en maakt de magneetkop moeilijk. Lees en schrijf gegevens nauwkeurig.

Daarom zijn verschillende energiegerelateerde magnetische opnametechnologieën zoals HAMR, MAMR (microgolfondersteunde magnetische opname) en ePMR (energiegesteunde verticale opname) toegevoegd om de woordcoërciviteit van de schijf te verbeteren, maar energiegestuurd schrijven Het heeft een voldoende hoge kracht nodig, maar het zal extreem hoge temperaturen brengen, en daarom is de basisreden voor zoveel jaren van vertraging in de commercialisering genoemd.

Showa Denko zei dat de nieuw ontwikkelde HAMR-schijven toonaangevende leesschrijf- en duurzaamheidskenmerken hebben, maar hebben niet bekendgemaakt wanneer ze in massa worden geproduceerd.

Het is gemeld dat Seagate de eerste commerciële 20 TB harde schijf met nieuwe HAMR-media zal zijn tegen het einde van 2020. Bovendien zal Toshiba ook de SDK's 2 TB MAMR-schotel gebruiken om een ​​productlijn van 18 TB harde schijven te bouwen. De 18 TB en 20 TB harde schijven van Western Digital zullen dit jaar ePMR-technologie gebruiken en zullen uiteindelijk overschakelen naar HAMR en MAMR.

E-mail: Info@ariat-tech.comHK TEL: +00 852-30501966TOEVOEGEN: Rm 2703 27F Ho King Comm Centre 2-16,
Fa Yuen St MongKok Kowloon, Hong Kong.