De winst van het derde kwartaal van Samsung is minder dan de helft van vorig jaar, maar zal het dieptepunt bereiken?

Hoewel de omzet van Samsung Electronics in het derde kwartaal minder was dan de helft van vorig jaar, overtroffen de algemene prestaties de marktverwachtingen naarmate de smartphone- en display-activiteiten verbeterden.

Samsung Electronics kondigde zijn voorlopige winstrapport aan voor het derde kwartaal op de 8e, met een omzet van 62 biljoen gewonnen en een winst van 7,7 biljoen gewonnen. In vergelijking met dezelfde periode vorig jaar daalden omzet en winst met respectievelijk 5,29% en 56,18%, maar stegen met respectievelijk 10,46% en 16,67% in vergelijking met het voorgaande kwartaal.

De resultaten hebben de marktverwachtingen overtroffen. Volgens de Koreaanse media "Daily Economy" was de gemiddelde omzetverwachting van verschillende effectenbedrijven 61.529 biljoen gewonnen en was de winst 7.1085 biljoen gewonnen. Hoewel in vergelijking met vorig jaar de prestaties van de omzet niet in het oog springen, maar vergeleken met het voorgaande kwartaal is het groeipercentage meer dan 10%, de opbrengsten en winstprestaties overtreffen ook de verwachtingen. Sommige analisten zijn van mening dat Samsung Electronics de achteruitgang in prestaties wegneemt. .

De IM-afdeling (mobiele telefonie) voldeed niet aan de verwachte prestaties in het voorgaande kwartaal, maar in het derde kwartaal lanceerde het nieuwe producten zoals Galaxy Note10-serie en Galaxy Fold. De winst was ongeveer 2 biljoen gewonnen, wat hoger was dan het voorgaande seizoen (1,56 biljoen gewonnen). Ongeveer 30%.

Aan de andere kant profiteerde de display-business van het piekseizoen van smartphones, en de verkoop van flexibele OLED-panelen die in vouwschermen worden gebruikt, steeg en de omzet en omzet zullen naar verwachting groeien.

In het bijzonder verwacht de oorspronkelijke markt dat het herstel van Samsung Electronics een halfgeleiderindustrie zal zijn. De marktverwachtingen op dit gebied zijn daarentegen te hoog. Momenteel is de industrie in het algemeen van mening dat de halfgeleideractiviteiten van Samsung Electronics niet zijn teruggekeerd naar normale prestaties.

Na het invoeren van de tweede helft van 2019, begonnen de prijzen van het NAND-flashgeheugen te stijgen, Samsung paste ook snel de voorraad aan, maar de DRAM-markt is nog steeds traag, de situatie voor het einde van het jaar is nog steeds niet optimistisch.

Relevante mensen in de industrie wezen erop dat de prestaties van Samsung de marktverwachtingen overtroffen, wat ook symboliseert dat Samsung het dieptepunt begon te verlaten, de inkomsten van het vierde kwartaal kunnen worden beïnvloed door het laagseizoen en stoppen met groeien, maar zal naar verwachting volgend jaar volledig herstellen.

E-mail: Info@ariat-tech.comHK TEL: +00 852-30501966TOEVOEGEN: Rm 2703 27F Ho King Comm Centre 2-16,
Fa Yuen St MongKok Kowloon, Hong Kong.