Samsung ISOCELL zal 100 miljoen pixel CMOS uitbrengen: praktisch of gimmick?

Eerder kondigde Xiaomi tijdens de toekomstige communicatiebijeenkomst over beeldtechnologie op 7 augustus aan dat Redmi een nieuwe mogelijkheid had om de 64-megapixelsensor van Samsung te gebruiken. Het kondigde ook aan dat het in de toekomst ook een CMOS van 100 megapixels zal lanceren, ook van Samsung.

Momenteel nemen de pixels van de CMOS-sensor van de smartphone voortdurend toe, niet alleen Xiaomi, maar Realme zal ook een communicatiebijeenkomst houden op 15 augustus, de hoofdpersoon is ook een 64-megapixel camerasensor.

Voor de nieuwe sensor heeft Samsung ISOCELL officieel aangekondigd dat er "groot nieuws" zal zijn op 12 augustus, en er wordt algemeen verwacht dat het officieel een nieuwe CMOS-sensor met 100 miljoen pixels zal uitbrengen. Op deze manier is Samsung "openbaar gemaakt". vooraf door Xiaomi. voelen.Op 12 augustus is dit grote nieuws, buiten speculatie, dat Samsung op 12 augustus een nieuwe 108MP-sensor zal lanceren, terwijl geruchten dat deze sensor beschikbaar zal zijn in 2020.

Volgens bronnen zou Xiaomi MIX4 echter, als er geen ongeluk is, deze CMOS met 100 miljoen pixels moeten lanceren en in de tweede helft uitbrengen. De huidige technische informatie over deze 100 miljoen pixelsensor is zelfs erg klein. In het verleden leek de strijd om 10 miljoen pixels te spelen, een strijd om te upgraden naar 100 miljoen pixels in de toekomst.

Volgens het verzamelmicronetwerk zal de 100 miljoen pixel CMOS van Samsung de nieuwe Quad Bayer-array gebruiken, die 108MP pixels heeft. Normaal gesproken wordt de afbeelding uitgevoerd met een resolutie van 27MP, die vier keer kleiner is, met een methode van 4 pixels.

Het is niet duidelijk of de gebruiker 108MP pixelbeelduitvoer kan bereiken via de professionele modus van de camera. Zelfs als het kan, zal het een aanzienlijke druk uitoefenen op de CPU-module, zoals CPU, GPU en ISP.

Zelfs als het kan uitvoeren, kan het lang duren voordat de beeldverwerkingsmodule van de eerste fase is verwerkt, moet de gebruiker wachten tot de uitvoertijd langer is en is de gebruikerservaring niet goed; de tweede is een afbeelding van een pixel op miljard niveau, die niet vereist is voor de gemiddelde gebruiker. Hun eisen zijn meer een verbetering van de beeldkwaliteit. Als u alleen de resolutie verbetert en niet hard werkt aan de beeldkwaliteit, is dit slechts een gimmick. Ten derde is het niet bekend over de grootte van deze CMOS-sensor met 100 miljoen pixels. In de beperkte ruimte van de mobiele telefoon is de sensorgrootte zeker. Het wordt gecomprimeerd. Een dergelijke grote pixel wordt op een sensor van relatief kleine afmetingen geplaatst. Het is ook twijfelachtig hoe de interferentie tussen pixels kan worden opgelost, omdat dit de kwaliteit van de foto kan verminderen.

We kunnen natuurlijk niet ontkennen dat de verandering van de pixel van de fotosensor een trend is. Vanuit ons oogpunt is de toename van de pixel meer een basis voor het verbeteren van de beeldkwaliteit. Nadat de Quad Bayer-array van Samsung is afgestemd, hoeven gebruikers alleen maar op 1/4 van de oorspronkelijke resolutie te fotograferen, waarna het apparaat automatisch 4 van de pixels samenvoegt tot 1 pixel om meer gedetailleerde beelddetails te verkrijgen. Het is ook het ultieme doel van Samsung miljard niveausensoren - het verbeteren van de beeldkwaliteit en het verrijken van details.

E-mail: Info@ariat-tech.com HK TEL: +00 852-30522540 TOEVOEGEN: Flat / Rm A17 9 / F, Silvercorp International Tower 707-713 Nathan Road MongKok, Hongkong.