Qualcomm RF-marktomzet overtreft verwachtingen! De omzet in het eerste kwartaal steeg met 5% tot USD 5,077 miljard

Volgens Reuters heeft Qualcomm op woensdag lokale tijd niet alleen aangekondigd dat de inkomsten van de RF-markt in het eerste kwartaal van het fiscale jaar 2020 de verwachtingen overtroffen, maar ook onthulde dat de Europese Commissie antitrustonderzoeken uitvoert naar 5G RF-chips.

Het eerste kwartaal van het fiscale jaar 2020 op 29 december 2019 toonde aan dat de huidige omzet van Qualcomm US $ 5,077 miljard bedroeg, een stijging van 5% ten opzichte van US $ 4,842 miljard in dezelfde periode vorig jaar; de nettowinst bereikte US $ 925 miljoen, een daling op jaarbasis van 13%.

Tegelijkertijd zei het bedrijf in een regelgevingsdocument dat de Europese Commissie onderzoekt of Qualcomm concurrentiebeperkende praktijken in Europa toepast door haar marktpositie in 5G-radiofrequentiechips te gebruiken.

Als we het over antitrustonderzoeken hebben, is dit in feite niet de eerste confrontatie tussen Qualcomm en toezichthouders. Vorig jaar legde de Zuid-Koreaanse Fair Trade Commission een recordboete van $ 873 miljoen op aan het besluit van Qualcomm om de levering van modemchipsets onredelijk te koppelen aan patentrechten, een monopolistisch patent. Tegelijkertijd verloor Qualcomm vorig jaar een rechtszaak met de Amerikaanse Federal Trade Commission, en de zaak is nog steeds in hoger beroep.

Het is vermeldenswaard dat het bedrijf herhaaldelijk is beboet door de Europese Unie. In juli vorig jaar legde de antitrustafdeling van de EU Qualcomm een ​​boete op van 242 miljoen euro (ongeveer 270 miljoen US dollar) omdat het bedrijf ongeveer 10 jaar geleden probeerde te voorkomen dat een concurrent de markt betrad. Antitrustregelgevers hebben een boete van 977 miljoen euro (ongeveer $ 1,23 miljard) opgelegd, voornamelijk omdat het bedrijf Apple heeft betaald in ruil voor het exclusieve gebruik van Qualcomm-chips door Apple, waardoor concurrenten als Intel werden verdrongen.

In de indiening van woensdag zei Qualcomm dat het reageerde op een onderzoek door de Europese Commissie.

Aan de andere kant wezen sommige analisten erop dat het onderzoek door EU-regelgevers de ontwikkeling van Qualcomm op de RF-chipmarkt waarschijnlijk niet zal vertragen.

"Qualcomm is verschillende keren bestraft voor concurrentiebeperkend gedrag, wat een van de risico's is van verhaalontwikkeling. Ze hebben marktinvloed omdat hun technologie veel sterker is dan die van concurrenten." Chaim Siegel, een analist bij Elazar Advisors.

E-mail: Info@ariat-tech.comHK TEL: +00 852-30501966TOEVOEGEN: Rm 2703 27F Ho King Comm Centre 2-16,
Fa Yuen St MongKok Kowloon, Hong Kong.