Moshe Sheier, vice-president van CEVA: 5G kansen zijn enorm, of meer Chinese fabrikanten van mobiele telefoons zullen hun eigen chips ontwikkelen

Op de recente CES 2020, als 's werelds toonaangevende AI en computer vision technologiebedrijf, bracht CEVA een aantal innovatieve technologieën en gedemonstreerde producten ontwikkeld door partners op basis van deze technologieën.

Moshe Sheier, vice-president marketing bij CEVA, zei in een interview met JWEI op de tentoonstelling dat 5G de komende vijf jaar geweldige kansen biedt. Moshe Sheier verwacht dat meer Chinese fabrikanten van mobiele telefoons in de toekomst zullen proberen zelf ontwikkelde chips te ontwikkelen.

Moshe Sheier nam voor het achtste jaar deel aan de CES-tentoonstelling en vertelde over zijn indruk van dit jaar. Hij zei dat hoewel het aantal fabrikanten van mobiele telefoons dat aan de tentoonstelling deelneemt, is gedaald, 5G nog steeds een hot topic is, niet alleen in mobiele telefoons, maar ook in pc's, automatisch rijden en IoT. Voor de CES-show van dit jaar zei Moshe Sheier dat hij zag dat meer apparaten zich bewust zijn van de situatie, waaronder mobiele telefoons, pc's, enz., En begon de veranderingen door de omgeving te begrijpen.

In 5G zei Moshe Sheier dat ze heeft samengewerkt met Spreadtrum, ASR en ZTE in China in basisband en basisstation.

"De helft van de omzet van CEVA komt uit de Chinese markt. CEVA hecht veel belang aan de Chinese markt. Bovendien zal CEVA in de nabije toekomst ook samenwerking met sommige Chinese bedrijven aankondigen." Moshe Sheier vertelde Jiwei.com.

In het afgelopen jaar hebben factoren zoals de Chinees-Amerikaanse handelsoorlog de halfgeleiderindustrie met veel variabelen gevuld. In dit verband zei Moshe Sheier dat CEVA, als een Europees bedrijf, minder werd getroffen, en hij zei dat hij kansen zag uit veel China. Veel bedrijven hopen bijvoorbeeld RISC V te gebruiken, evenals DSP, 5G, enz. Het is een geweldige kans.

Over de markt voor mobiele telefoons gesproken, zei Moshe Sheier dat momenteel Chinese fabrikanten van mobiele telefoons zoals Huawei een belangrijke rol hebben gespeeld in de ontwikkeling van de smartphone-industrie. Hij verwachtte dat veel grote Chinese fabrikanten van mobiele telefoons willen dat Huawei belang hecht aan chiponderzoek en -ontwikkeling, vooral in 5G. Na het tijdperk komt, gezien de complexiteit van 5G, verwerkingsmogelijkheden en controle over toekomstige ecologie, etc.

E-mail: Info@ariat-tech.comHK TEL: +00 852-30501966TOEVOEGEN: Rm 2703 27F Ho King Comm Centre 2-16,
Fa Yuen St MongKok Kowloon, Hong Kong.