Mini-LED schijnt op US CES show, TCL Huaxing leidt de nieuwe trend van display

Mini-LED-achtergrondverlichting is een belangrijke richting geworden voor het upgraden van LCD-panelen. Op het jaarlijkse wereldwijde consumentenelektronica-evenement CES in Las Vegas, VS, demonstreerde TCL de volgende generatie Mini-LED displaytechnologie. De weergave van dit product is afkomstig van het TCL Huaxing MLED-sterrenscherm en toont de wetenschappelijke onderzoekssterkte van TCL Huaxing in de wereld.

Op het gebied van weergave is HDR de standaard geworden voor high-end tv's en kan Mini-LED-technologie gemakkelijk de huidige HDR-standaard bereiken. In de toekomst zal Mini-LED de penetratie van de display-markt versnellen, het display terugbrengen naar de beeldkwaliteit zelf, en ook de situatie verbeteren dat LCD-paneelproducten geen weerstand hebben tegen OLED-paneelproducten in de marktaandeelgrijper.


Multi-reuzen grijpen strand Mini-LED

Mini-LED wordt de lieveling van het weergaveveld. Sinds 2019 hebben TCL, Apple, Hisense, Asus, Innolux, AUO, BOE en andere reuzen Mini-LED-achtergrondverlichting of soortgelijke technologie-tv's, monitors, VR en auto's gelanceerd. Display en andere eindproducten.

Al in januari 2019 bracht TCL het Mini-LED-achtergrondverlichtingproduct uit als TCL X10 QLED 8K TV, met een schermgrootte van 75 inch, een resolutie van 8K (7680 * 4320) en een schermverhouding van 16: 9. Bovendien voor TCL zijn er meer reuzen die ook Mini-LED-achtergrondverlichtingproducten hebben geïntroduceerd. Het Mini-LED-achtergrondverlichtingsproduct dat ASUS in januari 2019 heeft uitgebracht, is ProArt PA32UCX en het Mini-LED-achtergrondverlichtingsproduct dat Acer in april 2019 heeft uitgebracht, is een ConceptD CM7321K-display. Volgens Digitimes-rapporten is Apple bovendien van plan om eind 2020 of begin 2021 Mini-LED-achtergrondverlichtingproducten te lanceren, waaronder 10-12-inch iPads en 15-17-inch MacBooks.

Dus wat is precies de drijvende kracht achter Mini-LED die de lieveling van het beeldveld wordt?

Vergeleken met OLED zijn de voordelen van Mini-LED-achtergrondverlichting LCD dat het een display-effect, dunne en lichte ervaring kan bieden vergelijkbaar met OLED-paneel tegen lagere kosten, een grootschalige productiecapaciteit en een langere levensduur en lager energieverbruik . Mini-LED-achtergrondverlichting kan worden gebruikt met flexibele substraten om een ​​gebogen weergave te verkrijgen die vergelijkbaar is met OLED, en het heeft meer voordelen dan OLED in termen van betrouwbaarheid van de lichtbron.

Tegenwoordig is de snelheid van de ontwikkeling van Mini-LED's behoorlijk verbazingwekkend. Veel vooruitstrevende bedrijven zijn optimistisch over hun toekomstige ontwikkelingstrends en zijn erin geslaagd om de "taart" te verspreiden. Het lijkt erop dat de gigantische LCD-paneelreuzen de "trend" zijn geworden. TCL Huaxing MLED Star Screen is bijvoorbeeld het eerste displayproduct ter wereld dat een TFT-LCD-proces gebruikt in combinatie met amorf siliciumglazen substraat om actieve Mini-LED aan te sturen. Dit is een gloednieuwe technologische revolutie die het potentieel van Mini-LED tot het uiterste brengt.

TCL Huaxing MLED Star Screen is gewijd aan het verbeteren van de weergavekwaliteit in alle aspecten. Het Star Screen NTSC is tot 100%, wat het plezier van het kleurengamma met 38% + verhoogt in vergelijking met gewone producten, en 100% herstelt de echte prachtige scène zonder enige kleur te missen. De beeldkwaliteitservaring is vergelijkbaar met OLED, wat de kijker een nieuwe en verbluffende visuele ervaring kan bieden; het contrast van traditionele LCD is over het algemeen ongeveer 1000: 1, en het statische contrast van dubbel scherm is ongeveer 500.000: 1. TCL Huaxing MLED-sterrenscherm heeft een contrastverhouding van maximaal 1 miljoen: 1, met meer perfecte detailprestaties; OLED-weergave verschijnt "beeldpersistentie" of "brandend scherm" fenomeen, wanneer een nieuwe afbeelding op het scherm verschijnt, zal deze nog steeds verschijnen Sommige nabeelden van de vorige afbeelding. TCL Huaxing heeft een oplossing voor het nabeeldfenomeen en het dynamische beeld is vloeiender en helderder.

Bovendien heeft de eerste geïntegreerde LED-oplossing van TCL Huaxing een groene milieubescherming en ondersteunt het belang van duurzame ontwikkeling. De hoge lichtefficiëntie van LED gaat gepaard met het dynamische dimmen van het MLED 5000-gebied, dat energiezuiniger is. In vergelijking met een On PCB Mini-LED-product komt dit overeen met het opslaan van 182 500 ml plastic flessen. Bovendien kan het energieverbruik van Star Screen in vergelijking met OLED-producten met 60% worden verminderd. Met 75-inch producten die 12 uur per dag worden ingeschakeld, wordt het stroomverbruik van Star Screen met 1515 graden per jaar verlaagd in vergelijking met gewone producten, wat overeenkomt met een gezin van drie per jaar. Elektriciteitsverbruik, voordelen voor het milieu zijn gelijk aan het planten van nog eens 40 vierkante meter bos.



"Hoge drempel" begunstigt toonaangevende ondernemingen

Het is echter niet eenvoudig om "cake" te verspreiden in het Mini-LED-veld, vooral omdat de drempel van Mini-LED hoog is, en er zijn veel problemen in de huidige technologie. In het bijzonder is in het chipsegment de grootte van Mini-LED-chips aanzienlijk kleiner, zodat de vereisten voor golflengteconsistentie en dikte-uniformiteit worden verhoogd en de moeilijkheid van opbrengstregeling wordt vergroot. In het verpakkingssegment worden de vereisten voor het chipsegment verhoogd nadat de chipgrootte is verkleind. De grootte van de kralen is dienovereenkomstig verkleind en de overgang naar nieuwe technologieën zoals vier-in-één of COB heeft de moeilijkheid vergroot. In het integratieproces moeten fabrikanten duizenden Mini-LED-chips op het PCB-substraat of glassubstraat bevestigen. Er is nog steeds een kwalitatief verschil in de overdracht, maar de moeilijkheid is aanzienlijk verbeterd in vergelijking met traditionele LED-producten.

De technische problemen van Mini-LED's met betrekking tot chipgrootte, verpakkingsproces en module-integratie zijn niet laag. Bovendien worden Mini-LED-achtergrondverlichtingsmodules meestal op printplaten gemaakt. Omdat Mini-LED's veel variëteiten en weinig beginnummers hebben, zijn PCB's-kosten meestal duurder.

Wie het voortouw kan nemen bij het oplossen van deze technische problemen, zal het voortouw nemen bij het eten van Mini-LED "cake". TCL Huaxing, met een aantal kernoctrooien, is krachtiger in het oplossen van deze technische problemen. Alleen al in januari-september 2019 investeerde TCL Group 3,89 miljard yuan in onderzoek en ontwikkeling en diende het 1.527 PCT internationale octrooiaanvragen in. Vanaf het derde kwartaal van 2019 heeft TCL in totaal 11.641 aanvragen voor PCT internationale patenten ingediend, die betrekking hebben op landen en regio's zoals Europa, de Verenigde Staten en Zuid-Korea; 41.296 Chinese octrooien; 11.704 buitenlandse octrooien; en quantum dot open patenten tweede in de wereld.

Met een groot aantal technische reserves en patenten ontwikkelde TCL Huaxing het eerste 75-inch 8K MLED-scherm, dat voor het eerst een glazen substraat gebruikte in plaats van een printplaat als led-backplane. MLED heeft een concurrentievoordeel ten opzichte van de kosten van conventionele on-PCB Mini-LED- en WOLED-modules.

De technische problemen bij het installeren van Mini-LED's op glazen substraten worden weerspiegeld in het substraatproductieproces en het SMT-proces. Om een ​​goed soldeereffect te garanderen, heeft TCL Huaxing de volgorde van het substraatproductieproces aangepast en het proces geoptimaliseerd om het probleem van gemakkelijke oxidatie van Cu op te lossen, terwijl ervoor werd gezorgd dat andere eigenschappen van het substraat niet werden beïnvloed na de aanpassing. In het SMT-proces is TCL Huaxing geslaagd voor de poging om de stencilopening en het tinvolume aan te passen om het abnormale probleem op te lossen. Bovendien optimaliseerde TCL Huaxing ook het innovatieve proces om de uniformiteit van de helderheid van de hele machine te waarborgen.

De Mini-LED van TCL Huaxing op glas heeft technologische doorbraken bereikt in substraatontwerp, SMT-proces, module-assemblage en stuuralgoritmen. Op het substraatontwerp optimaliseerde TCL Huaxing de routing en het lijndikteontwerp voor een hoge stroomaandrijving; het LED-lay-outontwerp geoptimaliseerd voor optische effecten; bij het SMT-proces optimaliseerde TCL Huaxing het proces om de verwachte opbrengst te bereiken; bij module-assemblage, door optimalisatie De warmteafvoer en het structurele ontwerp van de module zorgen ervoor dat het warmteafvoereffect en de sterkte van de module de norm bereiken. Daarnaast heeft TCL Huaxing ook nieuwe technologieën overgenomen die onafhankelijk zijn ontwikkeld op de hardware van de schijf en software-algoritmen om het effect van LED Local Dimming en display te optimaliseren.

Naast een groot aantal technische reserves en patenten, heeft TCL Huaxing ook 's werelds grootste G10.5-productielijn, wat bevorderlijk is voor de productie van ultragrote Mini-LED op glazen producten. Bovendien heeft TCL Huaxing het voordeel van verticale integratie en kunnen haar producten snel in massa op de hele machine worden geproduceerd.

E-mail: Info@ariat-tech.comHK TEL: +00 852-30501966TOEVOEGEN: Rm 2703 27F Ho King Comm Centre 2-16,
Fa Yuen St MongKok Kowloon, Hong Kong.