Micron, SK Hynix en Western Digital snijden beide productiechips, Samsung: ik snijd de productie niet

Volgens BusinessKorea hebben geheugenchipfabrikanten zoals Micron Technology, SK Hynix en Western Digital aangekondigd dat ze de productie zullen verminderen als de wereldwijde vraag daalt. In plaats daarvan zei Samsung Electronics dat het zijn geheugenchipproductie niet zou verminderen, maar eerder zou reageren op de veranderende marktomgeving door de efficiëntie van zijn productielijnen te verhogen.

Er zijn twee hoofdredenen voor de beslissing van Samsung Electronics.

Ten eerste houdt het verband met zorgen over prijsmonopolie. Grote wereldwijde geheugenchipfabrikanten zoals Micron Technology en SK Hynix hebben plannen aangekondigd om de productie te verlagen, en het niet-reductiegedrag van Samsung wordt gezien als een manier om de prijzen te stabiliseren.

In feite is de relevante rechtszaak aan de gang. In april 2018 heeft het Amerikaanse advocatenkantoor HagensBerman een rechtszaak aangespannen in het noordelijke district van Californië en beweerde dat Samsung Electronics, SK Hynix en Micron Technology de prijs van DRAM-chips hebben verhoogd met 95% van hun marktaandeel en beperkte productie. Het advocatenkantoor heeft in 2006 een soortgelijke rechtszaak aangespannen waarin de gedaagde $ 300 miljoen moet betalen.

Ten tweede is de beslissing van Samsung gebaseerd op zijn technologische superioriteit. Zelfs zonder het aantal chips opzettelijk te verminderen, kunnen hogere niveaus van microfabricage leiden tot lagere opbrengsten. Dit komt omdat hogere niveaus van microfabricage leiden tot lagere opbrengsten en meer tijd nodig hebben voor chipproductie.

Bovendien resulteren hogere niveaus van microfabricage in meer chipproductie en meer kosteneffectieve resultaten bij dezelfde input van de wafer. Naarmate de wereldwijde halfgeleiderprijzen dalen, wordt de kostenreductie op basis van micro-industrie steeds noodzakelijker voor fabrikanten van halfgeleiders.

In termen van kostenconcurrentievermogen heeft Samsung Electronics al een plaats in de industrie ingenomen. In het tweede kwartaal van dit jaar bedroeg de operationele marge van de business unit van de halfgeleider 21,1%. Ter referentie: de operationele winstmarge van de eenheid was 55,1% in het tweede kwartaal van 2018, terwijl de operationele winstmarge van SK hynix daalde van 53,7% naar 9,9%.

E-mail: Info@ariat-tech.comHK TEL: +00 852-30501966TOEVOEGEN: Rm 2703 27F Ho King Comm Centre 2-16,
Fa Yuen St MongKok Kowloon, Hong Kong.