MLCC en chipweerstanden blijven de prijzen verhogen en de bezettingsgraad van de Q2-capaciteit van fabrikanten kan 70% bereiken

Volgens het Central News Agency hebben industrie-insiders op 8 januari erop gewezen dat het aanbodtekort aan MLCC- en chipweerstanden zal doorgaan tot het tweede kwartaal van dit jaar en dat de prijsstijging ook zal doorgaan. De bezettingsgraad van de gerelateerde fabrikanten in het tweede kwartaal zal naar verwachting stijgen tot bijna 70%.

Het is gemeld dat insiders uit de industrie de relevante toeleveringsketen hebben onderzocht en hebben vastgesteld dat het huidige voorraadniveau van kanaalverkopers, elektronische gieterijservicefabrieken (EMS) en fabrikanten laag is. De aanvulling van de verwachte inventaris is voortgezet tot het tweede kwartaal van dit jaar.

Wat de bezettingsgraad betreft, zeiden insiders uit de industrie dat fabrikanten van passieve componenten de kans hebben om in het tweede kwartaal terug te keren naar bijna 70%. Onder hen worden de fabrieken van Yageo op het vasteland nog steeds geconfronteerd met het probleem van onvoldoende mankracht. Verwacht wordt dat de werkgelegenheidssituatie na februari dit jaar aanzienlijk zal verbeteren en dat de capaciteitsbezetting van Yageo naar verwachting tegen het einde van het eerste kwartaal zal stijgen van de huidige 50% naar 60%.

Wat de prijs betreft, onthulde supply chain nieuws dat Yageo de prijzen van MLCC en dikke filmweerstanden begin dit jaar verhoogde, een stijging van minstens 10%, maar momenteel alleen de prijs voor kanaalverkopers verhoogt en de prijzen niet heeft verhoogd voor EMS-fabrieken.

Eerder wezen buitenlandse investeringsrapporten erop dat 5G-smartphones een sterke trekkracht hebben, en de verwachting is dat de prijs van MLCC's voor algemene doeleinden dit jaar met 30-50% zal stijgen. Op dit moment is de voorraad van sommige MLCC-leveranciers uitgebroken en waren de voorraaddagen minder dan een maand. Ze vullen actief aan om aan de vraag van de klant te voldoen. Naar verwachting zullen de inventarisatiedagen vóór het nieuwe maanjaar terugkeren naar het niveau van 1,5 maand.

Bovendien wees het buitenlandse investeringsrapport er ook op dat de prijs van low-end MLCC-producten is gestegen en dat sommige specificaties van producten in het vierde kwartaal van vorig jaar begonnen te stijgen, en dat de prijs van high-end producten stabiel bleef. Momenteel is de algehele zichtbaarheid van de MLCC-orders maximaal 6 maanden.

E-mail: Info@ariat-tech.comHK TEL: +00 852-30501966TOEVOEGEN: Rm 2703 27F Ho King Comm Centre 2-16,
Fa Yuen St MongKok Kowloon, Hong Kong.