Beperkt vanwege capaciteitsproblemen? Intel DG2 GPU gebruikt het TSMC 7nm-proces

Volgens adoredtv-rapporten zeiden bronnen uit de industrie dat de Intel DG2 GPU de 7nm-procestechnologie van TSMC gebruikt in plaats van het eigen 7nm-proces van Intel, en de nieuwe GPU zal in 2022 worden gelanceerd.

Al in oktober vorig jaar werd gemeld dat Intel zei dat zijn Xe GPU's hun eigen 7nm-proces zullen gebruiken, dus het is onwaarschijnlijk dat de komende GPU's in opdracht van TSMC zullen worden gebruikt. Volgens de Intel-routekaart voor processen zal het 7nm-proces volgend jaar het vierde zijn. Klaar voor het kwartaal. Door de twee samen te voegen, veranderde Intel plotseling van gieterijrichting en vroeg om hulp van TSMC.

Het rapport wees erop dat in het besluit van Intel rekening kan worden gehouden met het probleem van de capaciteit van 7 nm. Omdat het nieuwe knooppunt meer kost dan het oude en de GPU die voor het spel wordt gebruikt, niet te duur kan zijn, wordt ook rekening gehouden met het kostenprobleem. Dit kan ook te maken hebben met Intel's waanzinnige aanstelling van voormalige AMD- en Radeon-medewerkers, die bekend zijn met het proces van TSMC.

De bron zei dat Intel's 7nm voornamelijk zal worden gebruikt voor de CPU, en de GPU weet momenteel alleen dat de "Ponte Vecchio" van de Xe_HPC-architectuur een spel heeft. Zoals gezegd is het niet onredelijk voor Intel om TSMC-gieterij te zoeken om de productiecapaciteit in evenwicht te brengen.

Anderzijds is het in 2022 duidelijk dat de capaciteit van 7 nm meer voldoende zal zijn. Met de voortdurende vooruitgang van geavanceerde procestechnologie zal de prijs van 7 nm geleidelijk dalen. Dit kan ook de reden zijn waarom Intel koos om te wachten. Hoewel Intel zijn tijgermeer en DG1 heeft uitgebracht, zijn beide Gen 12 LP, terwijl DG2 is gebaseerd op Gen 12 HP, die misschien nog niet is ontworpen.

E-mail: Info@ariat-tech.comHK TEL: +00 852-30501966TOEVOEGEN: Rm 2703 27F Ho King Comm Centre 2-16,
Fa Yuen St MongKok Kowloon, Hong Kong.