Jibang Consulting: prijsdaling compenseert de groei van bijtverzendingen, de bedrijfsinkomsten van het flash-merk 2019 zijn vlak

Volgens de DRAMeXchange-enquête zijn de inkomstenprestaties van de NANDFlash-industrie (flash) in het tweede kwartaal van 2019, aan de vraagzijde, de vraag naar smartphones, notebooks en servers allemaal afkomstig van de traditionele off-season in het eerste kwartaal. Als gevolg van het herstel steeg het totale bitverbruik van de industrie met ongeveer 15%, maar omdat de leverancier nog steeds een vrij hoge voorraad heeft, is de contractprijsdaling in het tweede kwartaal nog steeds aanzienlijk, de totale omzet van de industrie blijft nog steeds op ongeveer 10 miljard dollar, in principe hetzelfde als het eerste kwartaal.


Vooruitkijkend naar het derde kwartaal van 2019, hoewel de vraag in het hoogseizoen naar verwachting zal bijdragen aan de prestaties van zendingen, vanwege de impact van geo-economische conflicten, zijn de vraagprestaties zwakker dan in voorgaande jaren, maar de aanbodzijde van NANDFlash is sterk beïnvloed door de impact van het juni-evenement van Toshiba. De daling van de contractprijzen in het derde kwartaal had de neiging te convergeren, terwijl de Wafer-markt een opwaartse trend liet zien. Geschat wordt dat de totale omzet eerder zal groeien dan het tweede kwartaal.

Samsung Electronics (Samsung)

Vanwege de heropleving van de servervraag en de duidelijke groei van producten met een hoge capaciteit in verschillende toepassingen, in combinatie met het effect van de klantoverdracht op mobiele apparaten, steeg de omzet in het tweede kwartaal van Samsung met ongeveer 30%. Omdat de vraagprestaties positief werden, daalde de gemiddelde verkoopprijs per eenheid tot 15% en bereikte de omzet in het tweede kwartaal 3,776 miljard dollar, een stijging van 16,6% ten opzichte van het eerste kwartaal.

Uit de capaciteitsanalyse is de capaciteitsplanning van Samsung sinds dit jaar niet veel veranderd. De capaciteitsreductie is hoofdzakelijk gebaseerd op het lijnproces van Line12, dat de vraag van de klant weerspiegelt en blijft overgaan naar V-NAND. De beperkte ruimte wordt gebruikt voor R & D; Wat betreft 3DNAND In het geval van onbedoelde of kunstmatig verminderde productie, is de totale grootte van de film vergelijkbaar met die van het eerste kwartaal.

SK Hynix (SKHynix)

De operationele prestaties van SK hynix zijn nog steeds sterk gecorreleerd met de verkoopsituatie op de markt voor mobiele apparaten, dankzij de prijselasticiteit die leidt tot de snelle groei van de gemiddelde transportcapaciteit, en sommige Chinese klanten om bestellingen over te dragen, bereikte de verzending in het tweede kwartaal 40%, maar dankzij gemiddelde verkoopprijs heeft nog steeds een significante daling van 25%. Dit kwartaal bedroeg de omzet van SK hynix NANDFlash 1,106 miljard dollar, met een kwartaalgroei van 8,1%.

Wat de capaciteitsplanning betreft, heeft SK hynix aangekondigd dat het totale investeringsvolume van NANDWafer met 15% zal worden verminderd in vergelijking met het voorgaande jaar, voornamelijk als gevolg van de reductie van het platte proces en de verschuiving naar lagere kosten 3D NAND in antwoord op de vraag. De capaciteitsuitbreiding van de nieuwe fabriek M15 is nog steeds gepland volgens het vorige plan. Het totale investeringsvolume van 3DNAND zal langzaam groeien en de TLC-architectuur zal de belangrijkste zijn. SK hynix heeft nog steeds geen plannen om dit jaar QLC-producten in massaproductie te produceren.

Toshiba-geheugen (Toshiba)

In het tweede kwartaal was de markt voor mobiele telefoons actiever in voorraad. De verzendprestaties van Toshiba zijn hersteld. Het groeipercentage van de bitverzending is 0-5%, maar het wordt beïnvloed door de verdere daling van de contractprijs in het tweede kwartaal. De daling was bijna 15% en de omzet daalde met 10,6% ten opzichte van het voorgaande kwartaal tot $ 1,948 miljard.

In termen van productiecapaciteit werd het fabrieksgebied van Yokkaichi aanzienlijk beïnvloed door de impact van stroomuitval. Hoewel de productielijn zich vóór medio juli aanzienlijk heeft hersteld, is de impact op het totale marktaanbod nog steeds groot, goed voor ongeveer 3% van de totale jaarlijkse productie.

Western Digital (WesternDigital)

Omdat Western Digital besloot om de productie in de eerste helft van het jaar te verminderen, was de verwachte groei van zijn zendingen in het tweede kwartaal lager dan die van andere leveranciers. Vanwege de impact van het Huawei-incident medio mei duurde de opschorting van zendingen bovendien een maand. Huawei heeft orders gegeven aan andere leveranciers, wat resulteerde in een daling van de kwartaalzendingen met 1%, maar de vermindering van de output onderdrukte ook effectief de gemiddelde daling van de verkoopprijs met slechts 6%. De totale omzet bedroeg $ 1,506 miljard, vergeleken met het voorgaande kwartaal. De daling was 6,5%.

Vanuit het perspectief van capaciteitsplanning is het verlies aan Western Digital-capaciteit ongeveer 6 ExaBytes, vanwege de impact van het ongeval met de elektriciteitscentrale in de vierde-daagse fabriek. Eind juli heeft de productielijn zich aanzienlijk hersteld. Bovendien heeft Western Digital al met Toshiba ingestemd om deel te nemen aan de investeringsovereenkomst van K1Fab in de prefectuur Iwate, die ook toekomstige capaciteitsuitbreiding garandeert.

Micron

Beïnvloed door de verdere prijsdaling in het tweede kwartaal en de impact van de gebeurtenissen in Huawei, daalden de zendingen van Micron met ongeveer 5%, terwijl de gemiddelde verkoopeenheidsprijs in het kwartaal met ongeveer 15% daalde. De NANDFlash-opbrengsten bedroegen $ 1.461 miljard, vergeleken met het eerste kwartaal. Het daalde met 17,7%.

In termen van productiecapaciteit kondigde het eerste kwartaal van Micron een reductie van 5% aan ten opzichte van het vorige productieplan, en het tweede kwartaal werd verder uitgebreid tot 10%, en de output van 3DNAND zal boven 90% blijven.

Intel (Intel)

In het eerste kwartaal van dit jaar heeft Intel vanwege de slechte financiële prestaties het vervolguitbreidingsplan van de fabriek in Dalian opgeschort. Momenteel is het aandeel zendingen nog 64-laags producten. Naast het geleidelijk bevorderen van het gebruik van 96-laags producten, nemen klanten ook actief producten met een hoge capaciteit aan, weerspiegelen de verkoop van bit-bitproducten effectief de prijselasticiteit, de omzetgroei in het tweede kwartaal van meer dan 20%, terwijl de gemiddelde verkoopeenheidsprijs een daling van bijna 15%, omzet tot 940 miljoen US dollar, vergeleken met een groei van 2,7% in het eerste kwartaal.

Qua capaciteit en proces zal Intel Dalian het plan handhaven om de productie-expansie aan het einde van het eerste kwartaal tot het einde van het jaar te stoppen en geleidelijk over te schakelen naar 96-tier producten volgens het importproces van de klant.

E-mail: Info@ariat-tech.comHK TEL: +00 852-30501966TOEVOEGEN: Rm 2703 27F Ho King Comm Centre 2-16,
Fa Yuen St MongKok Kowloon, Hong Kong.