Japanse bedrijven in epidemische situatie: Panasonic overweegt de productie te vervangen, Sony komt in noodtoestand

Volgens China State Grid blijft de longontsteking-epidemie in Wuhan zich uitbreiden en kunnen Japanse bedrijven met grote productie-activiteiten in China niet op zichzelf staan. In de afgelopen twee dagen hebben een aantal Japanse reuzen voor huishoudelijke apparaten persconferenties gehouden, waarin ze hun bezorgdheid uitten over de gevolgen van de epidemie, en sommige Japanse bedrijven bereiden zich voor om de productie naar andere landen en regio's over te dragen.


Het is gemeld dat Matsushita Electric Co., Ltd. CFO Umeda op een persconferentie op 3 februari verklaarde dat Matsushita Electric's grootschalige productieapparatuur en productiefabriek in Suzhou, Jiangsu na de uitbraak gesloten is en naar verwachting worden uitgevoerd op 10 februari. De werkzaamheden worden een week eerder hervat dan eerder werd verwacht. Op dat moment zullen werknemers van het bedrijf dat is teruggekeerd naar Japan worden gezonden om door te gaan met werken, en het operationele beleid zal tijdig worden aangepast in overeenstemming met het reactiebeleid van de Chinese en lokale overheden op de epidemie.

De nieuwe longontstekingepidemie verspreidt zich echter nog steeds, en Panasonic zei dat het de impact die hierdoor wordt veroorzaakt niet tijdelijk kan inschatten. "Als de hervatting van de fabriek weer wordt uitgesteld, zal het bedrijf onvermijdelijk last hebben van kettingeffecten, dus we zullen ook de ontwikkeling van elektronische componenten en producten overwegen. Voorbereidingen voor alternatieve productie."


Sony heeft ook zijn productieschaal in China verkleind en het BCP-programma gelanceerd (een bedrijfsbreed noodplan om de bedrijfscontinuïteit te handhaven). Sony had eerder zijn smartphonefabriek in Beijing gesloten en was van plan de activiteiten tot eind maart op te schorten.

Op de persconferentie op de 4e onthulde Sony's CFO Shishi Yushu dat Sony eerder zijn economische budgetgegevens voor het lopende jaar had verzameld, maar als de longontstekingepidemie zich blijft uitbreiden en de hervatting van het werk beïnvloedt, kan het mogelijk zijn om deze prestatieverhoging te compenseren .

Het is gemeld dat Sony meerdere fabrieken heeft in Jiangsu, Guangdong, Beijing en Shanghai. Terwijl de productieschaal van zijn eigen fabrieken in China wordt verminderd, besteedt Sony ook de productie van onderdelen en componenten uit aan bijna 600 Chinese leveranciers.

Volgens Japanse media is het voorzichtigheidsniveau van Sony meer dan dat tijdens de aardbeving in Great East Japan in 2011.


Sharp verklaarde ook op een persconferentie op de 4e dat als de impact van de epidemie blijft toenemen, het zal overwegen om de productie-activiteiten oorspronkelijk in China te verplaatsen naar andere landen en regio's: "Productie-activiteiten in China zijn erg belangrijk voor Sharp., aanzienlijk deel, zullen we zorgvuldig de trends van de Chinese autoriteiten en de logistiek van productieapparatuur bestuderen.

E-mail: Info@ariat-tech.comHK TEL: +00 852-30501966TOEVOEGEN: Rm 2703 27F Ho King Comm Centre 2-16,
Fa Yuen St MongKok Kowloon, Hong Kong.