Intel's nieuwe FPGA lost datacenter-versnelling "bottleneck" op

Sinds de overstap naar een gegevensgerichte, allesomvattende innovatiestrategie, versnelt Intel de navigatie. Als belangrijk stuk FPGA heeft Intel ook een nieuwe stap gezet. Onlangs kondigde Intel de levering van de nieuwe Stratix10DXFPGA aan en de Agilex-serie op basis van het 10nm-proces is verzonden naar klanten die deelnemen aan het vroege gebruik-programma en zal volgend jaar in massa worden geproduceerd.

Heterogene oplossingen pakken versnellingsuitdagingen aan

“Zoals we allemaal weten, zijn de gegevens exponentieel gegroeid. Waar klanten naar op zoek zijn, is het genereren van inkomsten met deze gegevens. Ik hoop dat het genereren van inkomsten kan worden bereikt door nieuwe applicaties en bestaande applicaties te versnellen. Om volledig gebruik te kunnen maken van deze enorme gegevens zijn heterogene oplossingen nodig. Patrick Dorsey, vice-president van Intel's Network and Custom Logic Division en algemeen manager van FPGA en marketing voor krachtige producten, wees op de voordelen van heterogeen computergebruik in het datatijdperk. "Deze heterogene architectuur omvat CPU's, GPU's, AI-chips en FPGA's. Alleen een uitgebreide en gerichte oplossing voor specifieke problemen kan een complete oplossing creëren."

In heterogene platforms zijn FPGA's absoluut 'onmisbaar'. Met de vertraging van de wet van Moore en de ontwikkeling van big data, AI, 5G en autopilot, worden ongekende eisen gesteld aan rekenkracht en bandbreedte. Tegelijkertijd ontstaan ​​nieuwe algoritmen en nieuwe frameworks in een eindeloze stroom. Om op deze verandering te kunnen reageren, moet flexibel zijn. FPGA. Geschat wordt dat de FPGA-markt tegen 2022 een schaal van 7,5 miljard US dollar zal bereiken, met een samengestelde jaarlijkse groei van 9%.

De twee belangrijkste indicatoren van het datacenter moeten "coherent" zijn: dat wil zeggen dat de netwerkdoorvoer moet worden verhoogd en de latentie moet worden verminderd. Patrick Dorsey zei dat, omdat servers efficiëntere berekeningen nodig hebben om gerelateerde belastingen zoals AI te verwerken, hardwareversnellers, inclusief FPGA's en GPU's, veel worden gebruikt, maar hun effectieve prestaties hangen grotendeels af van de CPU, het beschikbare systeemgeheugen en de versnellers. Communicatiebandbreedte en latentie tussen.

Sinds Intel Altera vier jaar geleden in de tas introduceerde, heeft Intel een "allround heterogeen platform" kunnen creëren. Intel heeft aangekondigd dat het een van de grootste FPGA-innovatiecentra in Chongqing, China heeft opgericht. De nieuwe Stratix10DX, het "combinatie-boksen" van de Xeon + Stratix10DX-processor, gaat de uitdaging van de versnelling aan.

Xeon + FPGA-combinatie biedt hoge geheugenuitbreidingsmogelijkheden

Voor deze nieuwe combinatie analyseert PatrickDorsey de grootste voordelen op het gebied van lage latentie, hoge bandbreedte en geheugenuitbreiding. Stratix10DX is niet alleen de eerste FPGA van Intel die PCIeGen4 ondersteunt, maar ook via de ultra-path interconnect UPI met Xeon-processor, die belangrijke waarde biedt om snel geheugen uit te breiden, zoals ondersteuning voor 8 onafhankelijke AoTeng DC permanente geheugencontrole De totale capaciteit kan 4 TB bereiken.

PatrickDorsey legde uit dat of het geheugen nu DDR of arrogant is, door het delen van opslag tussen Xeon-processors en FPGA's, er geen noodzaak is om gegevens te migreren of te kopiëren tijdens het delen, vanwege de hoge kosten van gegevensmigratie en kopiëren. Zal de prestaties van het systeem verminderen. Vanaf een nieuw geheugenpiramide-niveau omvatten verschillende soorten geheugen opslag, permanent geheugen en gestandaardiseerd geheugen, terwijl Stratix10DX de geheugenprestaties op piekniveau verbetert, zoals Aurora en DRAM.

Voor verschillende optimalisatie van applicatieprestaties geeft PatrickDorsey specifieke nummers weer: in edge computing-applicaties heeft Stratix10DX een 37% snellere responstijd met UPI dan met PCIe alleen. In netwerktoepassingen, met PCIeGen4-ondersteuning, wordt de bandbreedte verdubbeld in vergelijking met de vorige generatie PCIeGen3, waardoor gegevensverwerking sneller en Ethernet wordt. In het datacenter, door de heterogene Xeon + FPGA-berekening van Intel, plus de koppeling van PCIeGen4 en UPI, kan de totale bandbreedte 2,6 keer worden verhoogd.

Hoewel Intel heeft aangekondigd zich terug te trekken uit de 5G-basisbandactiviteiten, is het nog steeds gericht op infrastructuur. Voor de officiële commercial 5G is Stratix10DX ook veelbelovend. Patrick Dorsey: "Stratix10DX kan worden toegepast op 5G-basisstations en de voordelen ervan worden weerspiegeld in een lage latentie, vooral wanneer 5G naar het datacenter gaat en werkt met de krachtige processor in vRAN, die veel netwerkfuncties kan versnellen."

Momenteel zijn de nieuwe FPGA- en Xeon-processor met elkaar verbonden via UPI. PatrickDorsey spreekt over toekomstige integratieproblemen. Met gediversifieerde FPGA's kunnen klanten flexibel configureren en optimaliseren. Geïntegreerd pakket is niet nodig.

De volgende generatie Agilex realiseert veel innovaties

De Stratix10DXFPGA is gewoon een moeilijke. De complete routekaart voor FPGA Intel is opgedoken. De Agilex FPGA-serie is ook verscheept en wordt volgend jaar in massa geproduceerd.

Het is gemeld dat de Intel Agilex FPGA-serie bijna alle huidige technologische en innovatievoordelen van Intel integreert, inclusief architectuur, verpakking, proces, ontwikkelingstools en een snelle manier om het stroomverbruik te verminderen via eASIC-technologie.

Patrick Dorsey benadrukt dat Agilex het 10 nm-proces van Intel gebruikt om het 7 nm-niveau van de industrie te benchmarken. Daarnaast ondersteunt Agilex de volgende generatie UPI, een open standaardinterface op basis van CXL, en ondersteunt ook de vijfde generatie PCIe. Andere innovaties zijn de HyperFlex-architectuur van de tweede generatie en DSP-innovatie. Hij benadrukte ook dat de huidige UPI alleen kan worden gebruikt met de Xeon-processor en dat de toekomstige CXL open en aanpasbaar is aan elke processor. Om over te schakelen van UPI naar CXL, hoeft u alleen de hardware-interface en sommige software bij te werken. Het belangrijkste is dat ontwikkelaars UPI kunnen gebruiken voor applicatie-ontwikkeling, en klanten kunnen naadloos overstappen en itereren naar CLX.

Kijkend naar de twee reuzen op het gebied van FPGA's en dezelfde keuze in het digitale tijdperk, is het heterogene platform van Intel duidelijk een belangrijke onderhandelingschip. PatrickDorsey wees er ten slotte op dat het niet voldoende is om slechts vier architecturen te hebben. Om ervoor te zorgen dat klanten kunnen profiteren van heterogene voordelen, biedt Intel enerzijds product roadmaps en één-API uniforme applicatie-ontwikkelingsinterfaces voor ontwikkelaars. De hardware-implementatie van het einde werkt nauw samen met de klant.

E-mail: Info@ariat-tech.comHK TEL: +00 852-30501966TOEVOEGEN: Rm 2703 27F Ho King Comm Centre 2-16,
Fa Yuen St MongKok Kowloon, Hong Kong.