De wereldwijde verkoop van chips is voor het derde achtereenvolgende kwartaal gedaald en kan deze in de tweede helft worden teruggedraaid?

Op de avond van 5 augustus toonde het laatste rapport van de Semiconductor Industry Association (SIA) aan dat de wereldwijde chipverkoop in juni opnieuw daalde met 16,8% op jaarbasis tot US $ 32,7 miljard, wat lager was dan dezelfde periode vorig jaar voor de zesde maand op rij.

Volgens het rapport daalde de wereldwijde chipverkoop in het tweede kwartaal ook met 16,8% tot slechts $ 98,2 miljard. Sinds het vierde kwartaal van vorig jaar is het voorraadniveau van de halfgeleiderindustrie over het algemeen hoog en de eerste helft van dit jaar is een traditioneel laagseizoen. Een continue daling wordt ook verwacht.

John Neuffer, president en CEO van de Semiconductor Industry Association van de Verenigde Staten, zei in een verklaring dat de wereldwijde markt voor halfgeleiders nog steeds in een dalende omzet zit in het midden van dit jaar. De omzet was vanaf juni bijna 15% lager dan die van het midden van vorig jaar.

Vanuit regionaal perspectief steeg de omzet van Japan met 2,6%, maar de regio Noord-Amerika daalde met 0,7%, Azië-Pacific en alle andere regio's daalden met 0,7%, China daalde ook met 1,5% en Europa daalde met 2,6%.

Volgens de SIA is de omzet in alle regionale markten gedaald in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar: Europa (-10,9%), Japan (-12,8%), Azië / Pacific / Alle andere (-13,7%), China (-13,9%) ) en Noord- en Zuid-Amerika (-29,5%).

De industrie is echter over het algemeen van mening dat na het ingaan van het derde kwartaal van het piekseizoen de inventaris zo snel mogelijk kan worden voltooid en aan het einde van dit jaar de verkoop van halfgeleiders gelijk kan zijn aan vorig jaar.

Bovendien wees ICInsights er ook op dat vanwege de cyclische aard van de halfgeleiderindustrie de IC-markt nooit een daling van vier kwartalen heeft meegemaakt, dus verwacht ICInsights dat de IC-markt in het derde kwartaal van dit jaar waarschijnlijk zal herstellen.

E-mail: Info@ariat-tech.comHK TEL: +00 852-30501966TOEVOEGEN: Rm 2703 27F Ho King Comm Centre 2-16,
Fa Yuen St MongKok Kowloon, Hong Kong.