Eindelijk de overname afgerond! AMS koopt 55% van Osram voor € 4,6 miljard

Op 6 december kondigde AMS de succesvolle overname aan van meer dan 55% van de aandelen van Osram voor 4,6 miljard euro. De definitieve resultaten worden aanstaande dinsdag bekendgemaakt.

De stem van AMS's overname van OSRAM heeft minder dan een half jaar geduurd. Medio juli van dit jaar was er een nieuwsbericht dat AMS OSRAM zou kopen tegen een prijs van 38,5 euro per aandeel, maar toen ontkende AMS het en zei het na evaluatie dat het bedrijf dacht dat de overname onvoldoende basis was. In augustus kondigde AMS aan dat het OSRAM zou kopen tegen een prijs van 38,5 euro per aandeel, met een waardering van 4,3 miljard euro. In oktober verhoogde AMS haar aanbod van 4,3 miljard euro naar 4,9 miljard dollar (ongeveer 4,45 miljard euro), maar werd afgewezen door OSRAM's grootste aandeelhouder Allianz Global Investment Company vanwege de lage prijzen. Na verschillende spelrondes bereikten de twee bedrijven uiteindelijk een akkoord en fuseerden met succes met de biedprijs van 4,6 miljard euro.

Hoewel het proces omslachtig is, is de succesvolle acquisitie een goed resultaat voor beide partijen.

De vroegere activiteiten van AMS zijn te afhankelijk van Apple, en het is op zoek naar gediversifieerde ontwikkeling en zakelijke doorbraken op andere gebieden, terwijl OSRAM's halfgeleidertechnologie op grote schaal wordt gebruikt in gebieden zoals autonoom rijden, slimme stadsverlichting en autoverlichting, die AMS hebben verbeterd. Veel ruimte voor zakelijke uitbreiding.

Amy Flecher, vice-president marktcommunicatie bij AMS, zei dat de twee bedrijven complementair zijn. "Osram is een leider op het gebied van zichtbare en onzichtbare lichtemitters en hoopt zijn capaciteiten op het gebied van IC-ontwerp, optica en optische verpakkingen te versterken, en dit zijn AMS AMS wil zijn leiderschap op het gebied van draagraketten versterken." De twee bedrijven sluiten zich aan dwingt om een ​​wereldleider te worden op het gebied van sensor-opto-elektronica. Analisten zeggen dat de jaarlijkse omzet van het gecombineerde bedrijf naar verwachting 5 miljard euro zal bedragen.

Het is vermeldenswaard dat de fusie- en overnametransacties van Osram al half februari van dit jaar zijn gehoord. De Amerikaanse investeringsmaatschappij Bain Capital en Carlyle Group wilden gezamenlijk de volledige aandelen van Osram verwerven, maar de onderhandelingen zijn enkele maanden vertraagd en uiteindelijk is dat het. Na de publicatie van het financiële rapport van Osram over het derde kwartaal stelden de Raad van Commissarissen en de Raad van Bestuur voor om het bod van Amerikaanse investeerders te accepteren tegen een prijs van US $ 3,8 miljard, maar de baas van de onderneming verwierp het. Nu we een overeenkomst met AMS hebben bereikt, moeten we echt op je wachten.

E-mail: Info@ariat-tech.comHK TEL: +00 852-30501966TOEVOEGEN: Rm 2703 27F Ho King Comm Centre 2-16,
Fa Yuen St MongKok Kowloon, Hong Kong.