DRAMeXchange Consulting: Beïnvloed door de verspreiding van de nieuwe kroonpneumonie-epidemie, kan de gemiddelde prijs van NAND Flash in de tweede helft van het jaar van tevoren worden teruggedraaid

Volgens de laatste enquête van DRAMeXchange is de levering van terminale producten in het eerste kwartaal van 2020, ondanks het feit dat de nieuwe kroonpneumonie-epidemie in het eerste kwartaal van 2020 bijzonder zwak bleef, op het gebied van NAND Flash, het aanbod van het jaarlijkse groeipercentage van de yuan-output geconvergeerd naar 30%, in combinatie met de conservatieve investeringen van grote leveranciers, steeg de gemiddelde prijs van NAND Flash in het eerste kwartaal nog steeds met ongeveer 5% in het laagseizoen.

Vooruitkijkend naar het tweede kwartaal is de kopersattitude van datacenters in Noord-Amerika en China nog steeds vrij positief. Enterprise SSD's zijn ook de meest voor de hand liggende producten geworden die niet op voorraad zijn in alle toepassingscategorieën. Aangezien het aandeel van Enterprise SSD's in de totale NAND Flash-zendingen blijft toenemen, zullen de sterke prijsprestaties er ook voor zorgen dat de algemene gemiddelde NAND Flash-prijs in het tweede kwartaal met ten minste 5% stijgt.

DRAMeXchange merkt op dat de huidige OEM-klanten van plan zijn zo snel mogelijk veiligheidsvoorraden aan te leggen en het aankoopvolume in het tweede kwartaal te blijven verhogen vanwege de bezorgdheid dat de epidemie de NAND Flash-productiesteden in China en Zuid-Korea kan treffen; sluit onder deze overwegingen niet uit De huidige staat van onderhandelingsenthousiasme kan een duplicatie of dubbele boeking inhouden.


Wat betreft de spotmarkt en de kanaalkant, is de prijszwakte van NAND Flash al duidelijk. Behalve wafers zijn door de druk van relevante kanaalverkopers om te verzilveren en te verkopen, ook sommige merken SSD-producten begonnen te dalen.

Momenteel wordt de algemene vraag naar NAND Flash in het tweede kwartaal ondersteund door Enterprise SSD's en is de stijging van andere items relatief zwak. Vooruitkijkend naar de tweede helft van het jaar, aangezien de wereldwijde epidemie zich sneller verspreidt dan verwacht, kan de opkomst van NAND Flash in de tweede helft van het jaar omkeren en zelfs al in het derde kwartaal beginnen af ​​te nemen.

SSD-prijzen van klanten blijven stijgen in het tweede kwartaal door krap aanbod, eMMC / UFS-bestellingen zijn voorlopig niet verlaagd

Omdat de meeste originele NAND Flash-fabrikanten de productiecapaciteit verschuiven naar Enterprise SSD om een ​​hogere brutowinst te behalen dan de productlijn Solid State Drive (Client SSD), is de levering van Client SSD in een krappe situatie.

Aan de vraagzijde, ook al waren de notebookzendingen in het eerste kwartaal aanzienlijk getroffen door de epidemie, is de aankoopzijde van mening dat de daaropvolgende prijzen voor SSD's van de klant zullen blijven stijgen, zodat het het huidige of zelfs het tweede kwartaal van het aankoopvolume niet heeft herzien, om de beveiliging te verbeteren, maken voorraadniveaus het waarschijnlijker dat de prijzen van Client SSD's in het tweede kwartaal zullen blijven stijgen, wat naar verwachting met ten minste 5% zal stijgen.

Op de eMMC / UFS-markt, hoewel de productie van smartphones en andere consumentenproducten is getroffen door de epidemie, is de vraag van de server / datacenters naar SSD's niet afgenomen en heeft de gezondheid van de voorraadniveaus van leveranciers hen in staat gesteld om de oorspronkelijke markt voor mobiele telefoons behouden Wafers worden gebruikt voor SSD-productie, dus er is momenteel geen duidelijk overaanbod.

Vanuit het perspectief van de vraag van fabrikanten van merken voor mobiele telefoons, omdat het voorraadniveau van NAND Flash niet hoog is, in combinatie met de verwachte prijsstijging en de epidemische situatie van invloed kan zijn op het aanbod en de logistiek, is het aanbestedingsplan niet aangepast.

De snelle verspreiding van de wereldwijde epidemie heeft er echter toe geleid dat leveranciers en merkfabrieken de mogelijkheid van een daling van de vraag in de tweede helft van het jaar beginnen te beoordelen, wat een impact kan hebben op de inkoopvraag in de tweede helft van het jaar. Voor eMMC-consumentenproducten met kleine en middelgrote capaciteit, zoals televisies en settopboxen, kunnen de bestellingen in deze fase nog steeds worden gehandhaafd, maar ze kunnen ook in de tweede helft van het jaar onder druk staan ​​van de voorraadcorrectie. Geschat wordt dat de prijs van eMMC in het tweede kwartaal nog steeds met meer dan 5% zal stijgen, maar het kan moeilijk zijn om in het derde kwartaal door te gaan.

Wafelprijs wordt nog steeds op korte termijn ondersteund, maar het sluit niet uit dat deze voor het einde van het tweede kwartaal zal verzwakken

Sinds het vierde kwartaal van 2019 hebben leveranciers, vanwege de sterke vraag naar SSD's in servers en datacenters en de opkomende vraag naar SSD's van nieuwe speelautomaten, onder het product crowding effect, hun aanbod aan de Wafer-markt verminderd, wat heeft geleid tot prijsverhogingen. .

In dit stadium hebben we nog steeds geen downgrades van server / datacenters en vertragingen bij de marktintroductie van Wafers gezien. Het aanbod van wafels is nog steeds vrij beperkt. Daarom verwacht Chinstate Consulting dat de wafermarkt in maart en april nog steeds een kortetermijnondersteuningsmomentum zal hebben. De vraag naar de drie belangrijkste eindproducten in de eerste helft van het jaar zal waarschijnlijk worden beïnvloed door de epidemie en het is onmogelijk uit te sluiten dat de markt voor wafels aan het einde van het tweede kwartaal zal verzwakken.

E-mail: Info@ariat-tech.comHK TEL: +00 852-30501966TOEVOEGEN: Rm 2703 27F Ho King Comm Centre 2-16,
Fa Yuen St MongKok Kowloon, Hong Kong.