Doorgaan met afvallen? Globalfoundries verkoopt ook fotomaskeractiviteiten aan Toppan Corporation in Japan

Vandaag (14) heeft Globalfoundries, volgens de website van Globalfoundries (Duits), zijn fotomaskeractiviteiten verkocht aan Toppan Photomasks, een dochteronderneming van de Japanse Toppan, die de afgelopen jaren verschillende fabels heeft verkocht. Verkoop tegelijkertijd gerelateerde bedrijven.

Volgens rapporten hebben Globalfoundries en Toppan een meerjarige leveringsovereenkomst getekend, waarbij Toppan Globalfoundries fotomaskers en aanverwante diensten zal leveren die momenteel worden ondersteund door de fotomaskerfabriek in Burlington, Vermont, VS. Als onderdeel van de overeenkomst zal Toppan een deel van de activa van de Greenwich Burrington Photomask-faciliteit verwerven.

Globalfoundries heeft het specifieke bedrag van de transactie niet genoemd. Nadat ze aan Toppan hebben verkocht, moeten ze nog steeds met deze laatste samenwerken. Toppan levert fotomaskerproducten en -diensten van fabrieken uit de VS.

Volgens de overeenkomst accepteert AMTC, het voormalige Dresden Advanced Photomask Center van de twee partijen, activa zoals de fotomask-productieapparatuur van GF Factory, en zullen de twee partijen samenwerken om deze overdracht in de komende maanden te voltooien.

Om zijn financiële problemen op te lossen, vanaf 2018 tot nu, heeft Globalfoundries veel hervormingen en afslankingsplannen doorgevoerd en verschillende fabrieken verkocht. Dit jaar bijvoorbeeld, in januari, was de kernprijs 240 miljoen US dollar. De Singapore Fab 3E 8-inch fab werd verkocht aan TSMC's toonaangevende halfgeleiders.

In februari werd gemeld dat de kernfabrieken die in de US $ 10 miljard in Chengdu, China investeerden, van plan waren te veranderen. Momenteel is het project in principe stilgelegd.

In april kondigde het bedrijf een overeenkomst aan met ON Semiconductor om de Fab 10 12-inch waferfabriek in New York, VS, te verkopen aan ON Semiconductor tegen een prijs van $ 430 miljoen.

In mei heeft Globalfoundries, als onderdeel van de reorganisatie van het netwerk, Avera Semiconductor verkocht. Toen het bedrijf stopte met de ontwikkeling van het 7nm-proces en zich richtte op professionele procestechnologie, zullen ook hun klantenbestand en bedrijf aanzienlijk veranderen.

E-mail: Info@ariat-tech.comHK TEL: +00 852-30501966TOEVOEGEN: Rm 2703 27F Ho King Comm Centre 2-16,
Fa Yuen St MongKok Kowloon, Hong Kong.