Fase I economische en handelsovereenkomst tussen China en de VS: China belooft polysilicium, een belangrijk halfgeleidermateriaal, uit de Verenigde Staten te kopen

Op 15 januari ondertekenden China en de Verenigde Staten formeel de eerste fase van de economische en handelsovereenkomst. De overeenkomst omvat de verbintenis van China om US $ 200 miljard aan Amerikaanse goederen te kopen in de komende twee jaar, inclusief US $ 77,7 miljard aan productieproducten, en polysilicon is een van hen.


Het is wel verstaan ​​dat polysilicium een ​​belangrijk materiaal is voor zonnepanelen en halfgeleiders. China domineert het veld van de productie van zonnepanelen en China is goed voor meer dan 92% van de wereldwijde vraag naar polysilicium.


Het Noorse polysiliciumbedrijf REC Silicon heeft twee fabrieken in de Verenigde Staten en de aandelenkoers is gestegen. REC, Hemlock Semiconductor en Wacker Polysilicon, de drie resterende polysiliciumspelers in de Verenigde Staten, verwelkomden allemaal de toegenomen aankopen van China.

Eerder, in 2014, legde China een tarief op voor Amerikaans polysilicium en subsidieerde het tegelijkertijd krachtige binnenlandse Chinese bedrijven, waardoor REC onder druk kwam te staan. Vorig jaar sloot het de staatsfabriek in Washington en ontsloeg 450 mensen. De industrie hoopt dat de nieuwe overeenkomst het langetermijnconflict tussen China en de Amerikaanse zonne-industrie zal verlichten en de twee partijen in staat zal stellen van vijandige relaties naar gezamenlijke samenwerking over te schakelen.

De CEO van Hemlock Semiconductor zei dat hij hoopt dat de nederzetting een beter einde zal brengen, omdat polysilicium een ​​essentiële grondstof is voor zonnepanelen en halfgeleiders.

E-mail: Info@ariat-tech.comHK TEL: +00 852-30501966TOEVOEGEN: Rm 2703 27F Ho King Comm Centre 2-16,
Fa Yuen St MongKok Kowloon, Hong Kong.