Kan het aantal zendingen terugkeren naar het verleden? De Japanse Morita Chemical hervat de export van waterstoffluoride naar Zuid-Korea

Volgens de Japan Economic Daily hervatte de chemische fabrikant Morita Chemical op 8 januari na een periode van 6 maanden de export van hoogzuiver waterstoffluoride naar Zuid-Korea voor de productie van halfgeleiders.

Deze beslissing veranderde ook de situatie dat Morita Chemical sinds juli vorig jaar geen zuiver waterstoffluoride naar Zuid-Korea kan exporteren.

Eind vorig jaar werd de Japanse regering enigszins verslapt en aangekondigd dat ze de beperkingen op de export van fotoresists in Zuid-Korea gedeeltelijk heeft opgeheven. Japanse bedrijven hebben een licentie om bedrijven zoals LG, Samsung en SK Hynix gedurende drie jaar fotoresists te leveren zonder dat ze voor elke zending moeten worden goedgekeurd. Beperkingen voor gefluoreerd polyimide en zeer zuiver waterstoffluoride zijn echter niet versoepeld.

Morita Chemical Co., Ltd. President Yasuo Morita heeft de hoop uitgesproken dat nadat de Japanse overheid de export van halfgeleidermaterialen heeft beperkt, de regering de export zal hervatten, anders zal het marktaandeel van Japanse bedrijven afnemen.

Japanse bedrijven, waaronder Morita Chemicals en Stella Chemifa, vertegenwoordigen momenteel meer dan 80% van de wereldwijde afzetmarkt voor waterstoffluoride. In Zuid-Korea bezit Morita Chemical een derde van het marktaandeel van waterstoffluoride en zijn klanten zijn Samsung Electronics, SK Hynix en andere fabrikanten.

Het is wel verstaan ​​dat Morita Chemical op 24 december vorig jaar de toestemming van de Japanse regering heeft verkregen om de export van waterstoffluoride te hervatten. Gezien het feit dat de binnenlandse overheid en ondernemingen actief op zoek zijn naar onafhankelijke binnenlandse ontwikkeling en aankopen van andere landen in het buitenland, heeft Morita ook haar bezorgdheid geuit dat toekomstige zendingen het vorige niveau niet zullen bereiken.

Eerder zei het ministerie van Industrie, Handel en Energie dat Zuid-Korea een technologie heeft ontwikkeld voor massaproductie van hoogzuiver waterstoffluoride, en als de technologie geen problemen heeft met betrekking tot winstgevendheid en stabiele levering, zal dit de afhankelijkheid van Japans aanzienlijk verminderen bedrijven. Daartoe heeft het Zuid-Koreaanse bedrijf voor chemische materialen Soulbrain een nieuwe fabriek in Gongju, Chungcheongnam-do, opgericht en is de productie van waterstoffluoride gestart. Volgens relevante bronnen is de productiecapaciteit van Soulbrain sterk toegenomen en zal de productiecapaciteit in staat zijn om ongeveer 70 tot 80% van de Zuid-Koreaanse vraag te dekken.

E-mail: Info@ariat-tech.comHK TEL: +00 852-30501966TOEVOEGEN: Rm 2703 27F Ho King Comm Centre 2-16,
Fa Yuen St MongKok Kowloon, Hong Kong.