Intel doorbreekt het geheugenframe en daagt Samsung en SK Hynix uit

Intel, 's werelds nummer 1 non-memory halfgeleiderbedrijf, heeft een nieuwe generatie geheugenhalfgeleiders in Zuid-Korea geïntroduceerd. Interpretatie, Intel koos ervoor om nieuwe producten uit te brengen in de geheugenhalfgeleidercentrale en verklaart de oorlog aan Samsung Electronics en SK Hynix, de twee grootste halfgeleiderbedrijven ter wereld.

Voor de eerste keer koos Intel ervoor om een ​​wereldwijde opinieleider te houden in Seoul, Zuid-Korea, en kondigde de Optane-reeks geheugen voor datacenters en de geheugenmarktstrategie aan. Intel is van plan DCPM (Persistent Memory) te produceren in het Optane-datacenter in de faciliteit in Rio Rancho, Mexico, dat volgend jaar beschikbaar zal zijn.

Aan de andere kant heeft Intel ook een 144-laags 4e-orde QLC (4bit voor één eenheid) NAND-flashgeheugen voor solid-state harde schijven in datacenters uitgebracht, wat dichter is dan Samsung Electronics en SK Hynix's 128-laags NAND.

Na 34 jaar keerde Intel terug naar de geheugenmarkt

Volgens het rapport 'Korea Economy' is Intel al jaren terug op de geheugenmarkt en combineert de Optane-serie, die op grote schaal wordt geïntroduceerd, de voordelen van DRAM en NAND-flashgeheugen. Het is echt opvallend. Niet alleen dat, Intel specifiek uitgebracht in Zuid-Korea. Nieuwe producten, veel van de relevante technische medewerkers van het Amerikaanse hoofdkantoor gingen ook naar Zuid-Korea om deel te nemen aan het evenement, waaruit de ambities van Intel blijken.

Rob Crooke, senior vice president van Intel, zei tijdens de conferentie dat Intel, als de centrale processor (CPU) powerhouse, de geheugen- en niet-geheugengebieden combineerde om nieuwe kansen te creëren.

Hoewel Intel eerder de geheugenbusiness heeft gesloten, brengt het nu een nieuwe generatie geheugenbusinessstrategieën uit, gericht op de halfgeleiderfabrikanten Samsung Electronics en SK Hynix. Maar in het kader van de pessimistische kijk op de geheugenruimte, waarom koos Intel ervoor om de geheugenmarkt aan te vallen? Rob Krok legde uit dat geheugen en CPU onlosmakelijk met elkaar zijn verbonden, zodat de CPU wordt verbeterd, dus kies ervoor om geheugen te ontwikkelen.

Intel, die CPU's produceert, gelooft dat innovatie niet alleen de CPU moet veranderen, maar ook de structuur van de geheugenverwerking zelf. In de huidige datacenter-verwerkingsstructuur worden gegevens in principe verwerkt in de volgorde van de harde schijf (HDD), solid-state drive (SSD), NAND-flash, DRAM, kladblok en CPU.

Tijdens het verwerken van gegevens omvatten apparaten die gegevens permanent opslaan SSD's, HDD's en CPU's, maar de verwerkingsvolgorde ligt ver uit elkaar. Hoewel DRAM informatie snel verwerkt, is het een vluchtig geheugen en verdwijnen de gegevens wanneer de stroom wordt uitgeschakeld.

De sleutel tot het beïnvloeden van de gegevensverwerking is dat het tijd kost om de gegevens die zijn opgeslagen in de SSD en de HDD opnieuw te verzenden. Dit is ook de achtergrond van Intel's ontwikkeling van DCPM, zodat het product de verwerkingssnelheid van DRAM kan hebben en kan lijken op NAND-flash, zelfs als de stroom is uitgeschakeld. gegevens opslaan.

Op basis van de feitelijke resultaten van Intel, heeft het datacenter andere bedrijven gebruikt om de DRAM opnieuw op te starten, dit duurt 10 minuten en 15 seconden, maar het datacenter met Intel DCPM kan in slechts 19 seconden opnieuw worden gestart.

Het is vermeldenswaard dat de prijsstrategie van Intel, als Intel de huidige DRAM wil vervangen door DMPM, een prijs / prestatie-verhouding van DMPM moet ontwikkelen. Kansen van Koreaanse halfgeleiderbedrijven zeggen dat Optane een product is dat in het verleden niet beschikbaar was. Het moet de toekomstige marktvraag observeren. Als prijzen en productkwaliteit door de markt worden geaccepteerd, kan de serie inderdaad de DRAM-markt beschadigen, maar het kan een dubbelzinnig product worden met een beetje onzorgvuldigheid.

E-mail: Info@ariat-tech.comHK TEL: +00 852-30522540TOEVOEGEN: Rm 2703 27F Ho King Comm Centre 2-16,
Fa Yuen St MongKok Kowloon, Hong Kong.