(De verwerking van TSMC, de grootste IC-ontwerpfabriek van Zuid-Korea, betreedt officieel de MCU-markt

Volgens berichten in de Koreaanse media onthulden insiders uit de industrie op de 19e dat de op ARM Cortex-M3 gebaseerde microcontroller (MCU) ontwikkeld door Silicon Works, een IC-ontwerpdochter van LG Group, Silicon Works, in 2019 op de markt zal worden gebracht. in de digitale halfgeleidermarkt.


Naar verluidt werd Silicon Works in 2014 overgenomen door LG Group. Sindsdien heeft de LG Group de chipontwerpfaciliteiten van LG Electronics en LG Display in dit bedrijf geïntegreerd.

De MCU-producten van Silicon Works worden geproduceerd door TSMC en vervolgens verkocht aan de afdeling huishoudelijke apparaten van LG Electronics. De apparaatdivisie gebruikt vanaf nu MCU's van Toshiba en Panasonic in Japan.

Een waarnemer uit de branche merkte op: "Silicon Works heeft verklaard dat het de inkomsten zal verhogen door huishoudelijke apparaten onder LG Electronics te targeten."

Op dit moment zijn de belangrijkste inkomstenbronnen van Silicon Works displays en DDI voor LCD- en OLED-panelen is goed voor 80% van de totale omzet. Het is vermeldenswaard dat LG Display ook een van zijn belangrijkste klanten is, maar zijn klanten worden steeds diverser.

Bovendien wees het rapport er ook op dat de grootste fabrikant van IC-ontwerpen in Zuid-Korea MCU-producten ontwikkelt op basis van de ARM Cortex-M4-kern, en dat M4 kan worden gebruikt als een belangrijk onderdeel van alle motorapparatuur.

E-mail: Info@ariat-tech.comHK TEL: +00 852-30501966TOEVOEGEN: Rm 2703 27F Ho King Comm Centre 2-16,
Fa Yuen St MongKok Kowloon, Hong Kong.